Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nek aan nek race

Volgens de laatste peilingen staan de VVD en de PvdA nu beiden op 36 zetels. Velen zijn inmiddels wakker geworden en ze zien ineens de kracht van Diederik Samson, Simson, die visionair en geniaal is. Net als de bijbelfiguur Simson heeft hij ongekende krachten en verslaat hij keer op keer zijn tegenstanders met een ezelskaak of wat niet al. Niet dat hij een verraderlijke Delia in zijn leven heeft, maar stel, dan zou die steeds weer herhalen: 'Samson, de Filistijnen zijn over u!'. Variant: 'De VVD'ers zijn over u!'. Die Delia ontdekte dat Simson zijn goddelijke krachten verloor, wanneer ze zijn lange haren afknipte. In Samson's geval is dat natuurlijk andersom en hoeven we voor extra haargroei niet te vrezen, waardoor zijn charismatische krachten behouden blijven.

Mark Rutte en Robin Hood Diederik Samsom zijn net twee hazewindhonden, die al hijgend in het rond blijven rennen, tot ze woensdagavond de finish bereiken. Waar is de alcohol? De over enkele dagen ex-demissionair-premier Rutte blaft en gromt naar zijn linkse tegenstanders, want hij voelt de bui wel hangen en juist voor een VVD-er zoals hij is het zeer beroerd om weer in de oppositie te moeten (ik ga uit van het meest positieve!) en na zijn schijterigheid voor Emile Roemer projecteert hij nu terecht zijn nachtmerrie-angsten op de integere, Groningse heer Samsom! die door steeds meer zwevende piekeraars als dé nieuwe premier wordt gezien! Kwalitatief en qua noodzakelijkheid. Ik roep de SP-ers op om net als ik strategisch te gaan stemmen, zodat Samsom Rutte overtroeft en de sociale en financiële ongelijkheid weer een kans op eerlijk herstel krijgt. Het sociale gezicht van de rechtse politici is schijnheilig en hypocriet. Hun ideaalbeeld strookt niet bij de harde werkelijkheid van vele medelanders. Alleen opkomen voor de welvarende sterken is een doodlopende weg. Misschien moet de narcistische Rutte maar eens aan de vrouw. Of aan de man, weet ik veel. Gaat zijn wereldvisie geheid veranderen. Wordt hij misschien wel in de verre toekomst een overtuigde socialist! Het is aandoenlijk hoe hij zijn werkzaamheden als torentjebezetter nog eens in de strijd gooit. 'VVD-ers willen iets van hun leven maken!', brult hij op televisie. 'Alsof de anderen niets van hun leven willen maken!', scandeert Theo Maassen. Mooi gebruld, blauw leeuwtje, maar nu opzouten en wieberen tot je aan echt contact toe bent. Vooral dan met de minderbedeelden en zij die niet aan jouw eisen kunnen voldoen, maar wel op vele, andere wijzen hun leven zinvol invullen. Karmisch gezien zou het uitstekend zijn wanneer je in een volgend leven vuilnisman of arbeidsongeschikte zult zijn. En dan noem ik nog niet eens de uitgebuite sloebers in de derde wereld. Ik zie je al stenen sjouwen voor een rampzalig loon en dan pijnlijk piepend: 'Loon naar werken!', terwijl je door niemand begrepen wordt.

De stierennek van Samsom is veel sterker en overtuigender dan de iele, piele polleke-nek van Rutte, die al knakt bij de minste tegenstand, bijvoorbeeld wanneer zijn aandelen wat gezakt zijn of zijn lievelingsbloes verkeerd gewassen, wanneer Freek de Jonge hem wil omhelzen of een irritatie van zijn navel-piercing, maar dat is peanuts vergeleken bij wat hem aanstaande woensdag zal overkomen. Ik wens hem vele flessen Rutte & Zoon toe, een zeer chic merk jenever, om zijn politieke verlies op stand weg te spoelen. Met zijn spaargeld kan hij gemakkelijk een baronachtig optrekje kopen en er zullen genoeg topbanen voor hem in het verschiet zijn. Voor hem wel! We zetten ons erover heen en we laten hem los, want voor ons is dan de ware strijd gestreden en wel door onze rode kameraad-leider Diederik Samsom! De som van de gezamenlijke eerlijkheid en realistische solidariteit!

Schrijver: Joanan Rutgers, 8 september 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

1.5 met 8 stemmen 168Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)