Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Paparazzi zijn gevaarlijke gekken

Men noemt ze ook wel persmuskieten, wat een prachtige omschrijving van hun irritante steekvermogens is. Ze zijn fotograaf van beroep, maar ze kiezen niet voor de kunstfotografie, maar voor één van de laagste vormen van fotografie, beroemdheden stalken en het liefst schokkend vastleggen. De pornografie is er nog heilig bij. Als aasgieren jagen ze hondsbrutaal op de meest ranzige beeltenissen, want die leveren in hun vakgebied de meeste euro's op. Niet wat ze vastleggen is het meest schokkend, maar dát ze het vastleggen.

Lady Diana Spencer (1961 - 1997) werd achterna gezeten door opgefokte, mediageile paparazzi, die mede de oorzaak waren van haar auto-ongeluk, in combinatie met de aangeschoten chauffeur, die de opgejaagde snelheid niet kon besturen. Diana leed aan een borderline persoonlijkheidsstoornis, verergerd door de scheiding van haar ouders, toen ze acht was.
Haar zoon prins William is in 2011 getrouwd met Kate Middleton, terwijl ze al negen jaar een relatie hadden, ontstaan op de Universiteit van St. Andrews in Fife. Daar is ze afgestudeerd in kunstgeschiedenis. Onlangs gingen William en Kate op vakantie in Château d'Autet in de Provence en daar is zij gespot en gekiekt met een telelens, terwijl zij zich topless onbespied waande. De gestolen privé-foto's hebben de misdadiger in kwestie veel geld opgeleverd van het Franse tijdschrift 'Closer'.
Maar wie zit in godsnaam te wachten op naaktfoto's van Kate? Zulke bladen maken gewoon perverse voyeurs van hun kopers. En daarbij, wat is er in wezen zo bijzonder aan koninklijke borsten? Ze zien er net zo uit als die van de gemiddelde huisvrouw en daar hoeven we ook geen foto's van te zien.

Ze zijn niet alleen gek, ze maken ook mensen gek. Dat deden ze jaren geleden al met de prinsessen Caroline en Stéphanie van Monaco in net zulke schaamteloze pulptijdschriften als de Nieuwe Revu, Panorama, Actueel en Privé.

Ik ben niet echt een royalist, maar in deze schandaalzaak sta ik pal achter Kate en William, want om hen nu over één kam te scheren met het gewone topless-volk vind ik buiten proporties en alle beleefdheden tartend. Ook de vierenzestig-jarige prins Charles is not amused. Hij gaat binnenkort met pensioen en zijn angstvisioen van nooit koning te worden dreigt bewaarheid te worden, want koningin Elizabeth is niet van plan haar titel weg te geven, laat staan minder dan 150 te worden.
Deze naaktaffaire met haar onderdaan Kate zit haar ook niet lekker en vooral omdat er nooit zulke dingen met haar gebeurd zijn. Ze staat de laatste tijd steeds vaker in Eva-kostuum voor één van haar peperdure, antieke, gouden spiegels. Neurotisch om zich heen kijkend of ze niet toevallig gefotografeerd wordt. Het zou haar stokoude dag spannend opfleuren, maar die gedachte behoudt ze voor zichzelf. Ze is woedend op die brutale redactieleden van 'Closer'. Ze heeft agressieve dromen, waarin ze de bewuste monarchie-ondermijners in de vijver voor Buckingham Palace persoonlijk te lang onderdompelt. Ook dat vertelt ze aan niemand. 'Die rot lui maken gewone stervelingen van ons en zulks kan het begin van het einde van de monarchie betekenen, wat, God helpe ons, nooit zal gebeuren!', denkt ze bitter getergd.

'Lieve oma, nog een bitterkoekje?', vraagt William zalvend, terwijl Kate met lange jurk en hoge boord nederig knikt. Voortaan houdt ze de bikini aan en in Engeland zijn kastelen genoeg om heerlijk te relaxen, zonder Franse inmenging, phoeh!, die akelige Fransen, hoe vaak hebben we al niet oorlog met ze gevoerd! 'Tja, 't was in Parijs, lieve William, en nu weer dit, o, die schaamteloze, ordinaire, misselijkmakende, schandalige fotokillers!'. William en Kate kussen eerbiedig haar rechterhand. Ze glimlacht mysterieus en ze bekoelen de zaak met enkele glazen 20 jaar oude port en verrukkelijke Cheddar. De hoffotograaf heeft dat moment met charme vereeuwigd. Zonder te blozen, zoals het hoort.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 september 2012


Geplaatst in de categorie: koningshuis

2.0 met 10 stemmen 308Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
18 september 2012
Hoge bomen Joanan, moet jij toch beseffen. Lezenswaardige kreet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)