Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kolderiek actueel 14

Ik vraag mij wel eens af, hoe het komt dat men bij het creëren van een massapsychose, via de media, het altijd weer gedaan krijgt dat grote groepen jonge mensen er gehoor aangeven. Waarna men deze ‘vooraf’ bepaalde gedachtegang massaal als één geheel weet te manipuleren.
Vervolgens weet men dan deze onderling (via de telefonische snelweg) te bundelen, en uit te voeren. Om gewillig de fuik in te zwemmen.
We hebben immers het fenomeen van de opkomende nieuwe generatie ‘Feestbeesten’.
Een ontwikkeling die wij tegemoet hebben kunnen zien komen.
Nu kunnen dit uiteraard en gemakshalve associëren met het voetbal fenomeen, als zijnde de nieuwe ‘Facebook Hooligans’. Maar is dat niet een te gemakkelijk predicaat voor een veel dieper liggend sociaal problematiek. Een problematiek welke voortkomt uit het uitzichtloze vervolg van het te verwachten levenspatroon na de ‘letwel’ verplichte educaties. Denk even aan de welopgeleide vakkenvuller. Zijn het niet bijna altijd goed verzorgde welopgevoede en onderrichte jongeren die zich schuldig maken aan dit wanordelijk gedrag. Is het wellicht een uiting van ontevredenheid tegen het sociaal-maatschappelijk beleid. Of is het een misplaatste uiting van verwende zich alles veroorlovende en ontevreden jeugd.
Veel vragen die opgelost zouden moeten kunnen worden door de overheid. Uitvluchten in deze als: ‘het moet thuis in de opvoeding meegegeven worden’ houden hier geen steek.
Er zijn immers hier veelal drugs en alcohol (ook een vlucht) mee gemoeid. En is hier niet het ‘machogedrag’ dat geprofileerd wordt. Men verandert niet zomaar het in de ‘genen’ verankerde.
Dus pogingen worden bij dergelijke manifestaties aangegrepen om ‘leider’ van de roedel te zijn. Bruut geweld wordt ten toon gespreid gepaard gaande met vernielingen.
Dit gedragspatroon komt nu juist tijdens het verzamelen van de ‘roedel’ (een ongeorganiseerde feestbijeenkomst) naar buiten.
Het ‘kijk wat ik kan, en durf'.
Een oplossing in deze laat mijn inziens nog lang op zich wachten.
Misschien is het een idee, deze jonge mensen bij overtreding eens groepsgewijs voor langere tijd naar derdewereldlanden te zenden.
Dan niet voorzien van een T.V. filmploeg of begeleid door een gesubsidieerd alleswetende kenner, nee gewoon zelf laten ervaren wat het is om niets te hebben en te overleven. Daar waar men een straatverlichting koestert, een vernieling gelijk is aan zelfdestructie, en waar men zijn medemens respecteert.
Zogezegd ‘wakker schudden’: het is maar een idee.


Zie ook: http://www.mijnbestselle.nl.janborst/

Schrijver: Ivan Grud, 24 september 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.4 met 12 stemmen 171Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
26 september 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Zo, dat is maar gezegd Ivan!
Ze allemaal in de rimboe droppen, wie dan heelhuids terugkomt is een 'leider'.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)