Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kolderiek actueel 19

Het mediarecht en de normen.

Nu wij zo’n beetje alles gehad hebben op het scherm, en er praktisch niets meer als ‘hot item’ te brengen is, ‘letwel’ wat de kijkcijfers garandeert, heeft men besloten een nieuw fenomeen te moeten lanceren. En dat lukt aardig gezien de commotie welke het nu al met zich mee brengt. Men heeft besloten om topcriminelen in het spotlight te zetten.
Journalistiek verantwoord, dus neemt men nu alle rechten van vrijheid in deze ter hand.
Is dit nu te ‘laken’, of zegt men, ‘ach’ het moet kunnen.
De Heer Klaas Wilkens, voormalig voorlichter van de Amsterdamse Politie betreurt het, ‘sterker’ hij keurt het af.
Hij wijst hierbij naar de eventuele gevolgen van het interessant doen lijken van de misdaad, bij de jeugd.
Ik vraag mij af, heeft de Heer Wilkens hier nu geen punt dat terdege overwogen moet worden. Als wij de gevolgen zien wat een ‘filmfragment’ alleen al tot gevolgen kan hebben, denk even aan de schietpartij in een Amerikaanse bioscoop, dan duidt dat toch wel op een zekere indoctrinatie bij de jeugd. Het is uiteraard de vrijheid van de pers om dit terzijde te schuiven, maar zij kunnen niet overal mee wegkomen.
Bijvoorbeeld, dat er wellicht jongeren zijn die het fenomeen willen dupliceren. Als men nu een Holleeder op een al dan niet voetstuk plaatst, om hem hiermede dermate aandacht te schenken, zelfs een T.V. programma aan hem te wijden, dat geeft toch te denken. Men gaat hem nu als het ware ‘opwaarderen’ in het programma ‘College uur’, alwaar studenten ook vragen aan hem kunnen stellen. Hiermede geeft men toch de indruk bij sommigen in de samenleving, 'hier is wat van te leren'. Het geeft in elk geval minimaal dit ‘foutieve idee’ aan bepaalde jongeren. Ook zegt het aan de reeds ‘min of meer’ jeugdige criminelen, zij die zonder dit onderricht nu al nauwelijks te handhaven zijn, ‘zie je’ het is allemaal niet zo heel erg.
Naast zijn uitgezeten straf, waar hij in die periode ook al de nodige aandacht kreeg van de media, is het wel zo, dat de gevierde Mijnheer Holleeder daar nu toch maar pontificaal in de schijnwerpers zit.
Het weerwoord van de journalistieke wereld zal ongetwijfeld zijn, dat er dan wel met ‘heel veel’ rekening gehouden zal moeten worden.
En daar hebben zij een punt.
Alleen is het zo, dat met het naar voren brengen van een recente topcrimineel, die terreur heeft gedirigeerd in Amsterdam dit toch wel even wat gevoeliger ligt. Het blijft een moeilijk iets, en het zal ook nooit tot een ieders tevredenheid opgelost worden.

Maar de geschiedenis heeft ons geleerd, ‘dat een goed voorbeeld, goed doet volgen’.
Het kolderieke in deze is de Heer Holleeder, die lacht zich een ongeluk, omdat hij zich terdege bewust is van het feit; “de winnaar verliest”.


Zie ook: http://www.mijnbestseller...alogsearch/result/?q=Ivan+Grud

Schrijver: Ivan Grud, 8 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.6 met 10 stemmen 130Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
9 oktober 2012
Email:
joke190411hotmail.com
Weet je Ivan, die man steekt overal zijn neus in,
en daar waar hij aandacht ruikt haalt hij hem nergens voor op.
Laat ook geen geld aan zijn neus voorbij gaan,
hij trekt gewoon zoals altijd naar iedereen
een lange neus!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)