Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mammoet

Ergens in de buurt van het Amsterdamse Vondelpark staat een grote, witte villa met grijze torentjes en een grote werkkamer waar verstandelijk gehandicapten, van een moderne,
flexibele kunststof, onder leiding van een feministe, een namaak mammoet aan het maken zijn. Zij doen dit om de geschiedenis te herhalen. Er is een oproep gedaan om ook psychiatrische cliënten mee te laten werken aan dit proces.
Je weet dit omdat je weer een therapie ondergaat. Nadat jouw hartenkreet over manipulatie, op basis van een verkeerd geplaatste komma, onderuit werd gehaald, belandde jouw persoonlijke crisis in een stroomversnelling, en kwam je terecht in een therapiecentrum met een structuurprogramma.

Op dit ogenblik geniet je van een sigaret met een mede cliënt, die meer blijkt te weten over de kunststof, die een gelijkenis vertoond met een olifantenhuid. Je herinnert je dat de mammoet zwaar behaard was, maar je durft geen vragen te stellen. Die gozer is veroordeeld geweest voor het kidnappen van een taxi, je kan maar beter wat op de achtergrond blijven.

Een goede lichaamshouding is belangrijk, wanneer je helemaal rechtop loopt krijg je vanzelf meer zelfvertrouwen, dan wanneer je kromgebogen over straat slentert. Het is hier niet ver vandaan die villa, en ze zijn al behoorlijk ver met de achterpoten.
Het idee van de slurf spreekt je aan. Je mag nu geen fouten meer maken, misschien behoor je tot de uitverkoren, en zit je straks aan de chemische kant van de slurf.
Het gaat er allemaal heel echt uit zien, die mammoet, waarschijnlijk wordt het een decorstuk voor een film, of voor een tentoonstelling, die uit gaat leggen waarom we hier op aarde zijn.

Schrijver: mobar
Inzender: Henk van Dijk, 9 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.3 met 3 stemmen 454Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)