Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mooiste meisje van de klas

In ons stadssuffertje werd het al vele malen aangekondigd, dat de Goudse schrijfster Margriet Marbus in het televisieprogramma 'Mooiste meisje van de klas' zou komen. Er was zelfs een reünie in het café 'De Tapperij', waarbij ook de ex-president van de Amsterdamse Hells Angels acte de précense gaf.
Ik ben niet komen opdagen, want ik mijd dat café al jaren, sinds ik er een zeer dure en prachtige hoed ben kwijtgeraakt. Volgens het programma is dat hét café van Gouda, maar ik kan jullie verzekeren dat er betere cafés zijn, zoals bijvoorbeeld 'De Gouwe Geit'. Aandikken gebeurt om de haverklap. Margriet werd van vele scholen afgestuurd, vanwege haar rebellistische gedrag en haar sexy outfits, zodat ze op de L.E.A.O. in Gouda belandde. Een grote schande, want ze had veel meer in haar mars.

Margriet is geboren en getogen in Hekendorp, een dorpje rondom de slinger van Gouda, waar Wilhelmina van Pruisen een naar oponthoud onderging. Hou me ten goede over die naam, want als geschiedenisleraar heb ik nooit gedeugd, het was in ieder geval een dame van blauw bloed, die van de anti-royalisten Gouda niet in mocht.

De vader van Margriet kwam uit de doeken als een criminele tiran. Margriet was van jongs af aan ondraaglijk eenzaam en ze vond als tiener haar heil in een rockclub te Oudewater, waar Herman Brood nog opgetreden heeft. Ze gebruikte drank en drugs om overeind te blijven en ze verafgoodde de motorclubleider Daniël Uneputty, een ex-Gouwenaar met een heersend charisma.
Nice Guy Jaap Jongbloed ging met haar naar het graf van haar vader en daar barst ze zeer aandoenlijk in tranen uit. Naar wat ze uit, is duidelijk dat ze narcistisch-bezet is geweest en dat ze veel echte ouderliefde heeft ontbeerd. Ook van haar moeder, want daar heeft ze al jarenlang een contactstop mee. En terecht, wat blijkt uit de gevoelloze, egocentrische reactie van haar moeder.
Ouders kunnen enorme kwelgeesten zijn, die gevoelige kinderen tot depressieve wanhoop drijven. Sommige ouders verdienen de titel 'ouders' absoluut niet, omdat ze een bizar, griezelig en terroristisch schrikbewind uitvoeren.

Margriet woont tegenwoordig met haar man, een vliegenier, en haar drie kinderen in het rijke Dubai en de Hollandse trauma's kan ze maar beter vergeten. Holland heeft haar sowieso weinig goeds gebracht. Zo'n lieve vrouw gun je als kijker zeker een nieuw en brandschoon bestaan van geluk, al wens je ergens ook dat ze weer terugkeert, omdat ze zo onheus is bejegend en dit Nederland zeker ook haar thuisland is, ondanks dat haar ouders haar zo ongenadig hebben dwarsgezeten en psychisch afgeranseld.

Het zou het mooiste zijn, mooiste vrouw inmiddels, als je met je man en kinderen terugkeert en bijvoorbeeld paleis Soestdijk weer bewoonbaar maakt! Zoiets gun ik je van harte!

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

0.5 met 4 stemmen 349Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)