Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Dertien jaar extra

We hebben hem! De arrestatie van Jasper S. uit Oudwoude deed me denken aan het vinden van de Iraakse dictator Saddam Hussein, die zich had vermomd en zat ondergedoken. In zekere zin heeft de 45-jarige Jasper S. zichzelf ook vermomd, zij het dan als brave, goedgelovige, hardwerkende boer. Hij was zelfs kerkeraadslid. Wie de protestantse gedachtegangen een beetje kent, weet dat de dreun dan extra hard aankomt. Vandaar in eerste instantie dat massale, naïeve en hypocriete ongeloof.

Dr. Jekyll en Mr. Hyde. De grootste psychopaten zien er vaak heel onschuldig uit en ze zijn meesters in het aanpassen en doen alsof. De zalvende christelijkheid gleed van het bebaarde gelaat van de Oudwoudse burgemeester, die opriep om er voor de vrouw en kinderen van Jasper S. te zijn, juist in deze moeilijke tijden, zoals dat heet. Ik werd er misselijk van, nog even en hij roept ook nog medelijden voor die gewetenloze, seksueel-gefrustreerde, psychotische, schijnheilige moordenaar op.

Dertien jaar lang heeft hij daar gewoon rondgefietst en zijn boodschappen gedaan, waarschijnlijk in Kollum, want Oudwoude staat niet eens op de landkaart. Dertien jaar is hij door menige winkelier keurig begroet als meneer S., kreeg hij een proefstukje kaas plus glimlach van een jongedame, dertien jaar zat hij vooraan in de gereformeerde kerk als gerespecteerd kerkenraadslid, omdat men het niet geweten heeft. Dertien jaar zat hij rustig zijn koeien te melken en schoof hij 's avonds gezellig aan voor de warme maaltijd. Dertien jaar misbruikte hij zijn gezin als vals alibi. Dertien jaar vierde hij gezellig kerstmis en Oud en Nieuw. Dertien jaar had hij op elk moment op zijn fiets kunnen stappen om aan te bellen bij de vader van Marianne Vaatstra, om die uit zijn extra lijden te verlossen. Dertien jaar heeft hij in de kerk gehoord, dat één van de tien geboden luidt 'Gij zult niet doodslaan!'. Dertien jaar heeft hij bewust gezwegen en maakte hij zichzelf wijs dat hij aan een vorm van geheugenverlies leed. Maar het DNA-bewijs liegt niet en zelfs al was hij buiten bewustzijn tijdens zijn zware, goddeloze, pedofiele misdaad, dan verandert dat niets aan zijn verantwoording. Aan ontoerekeningsvatbaarheid doen we niet meer, dat hebben al teveel moordenaars misbruikt.
Advocaten voor moordenaars schaffen we binnenkort ook af, want dat doet niets ter zake. Jasper S., de S staat voor: Schuinmarcheerder, Schandpaalkandidaat, Schobbejak, Spermamisbruiker, Schijnheilige, Seksgestoorde, Sluipmoordenaar, Sokkenwasser, Satan etc.

Van mij krijgt Jasper (Ja sperma) levenslang in een cel of in een inrichting, dat is mij om het even. Maar het moet hem zeer expliciet worden ingewreven, dat hij daarbij nog dertien jaar extra krijgt, zodat hij na zijn gevangen leven nog eens dertien jaar in de Hades gevangen blijft. Dat is geen wraak, maar gerechtigheid en boetedoening, die hij verplicht is tegenover zijn onschuldige slachtoffer Marianne Vaatstra.
Hij zal moeten beseffen, dat hij in wezen zichzelf had moeten vermoorden en dat hij daar te laf voor was. Hij heeft zijn dierlijke zelfhaat geprojecteerd, net zoals hij zijn misdaad bagatelliseert door een zogenaamd geheugenverlies. Straks ontkent hij nog dat hij een lichaam heeft...

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 november 2012


Geplaatst in de categorie: woede

1.5 met 10 stemmen 232Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
nita
Datum:
29 november 2012
Iedereen heeft een duistere kant, maar die van mij komt niet verder (gelukkig) dan een vel papier. Als ik in de psychiatrie zou zijn gaan werken, bespaarde dit tijd en geld, middels een korte "opfris cursus" voor dit soort "mensen".
Naam:
Eelt
Datum:
22 november 2012
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Natuurlijk wist in ieder geval zijn vrouw er van. Hij moet onder het bloed zijn thuisgekomen. Een snee over de keel veroorzaakt een fontein van bloed, dat wis je niet even vlug weg. We discrimineren zogenaamd niet maar asielzoekers beschuldigen is populair bij het volk.
Iedere boer weet echter dat een snee over de keel het vlugst doodt. De vrouw van de moordenaar verdient ook geen medelijden. In de bijbel staat: 'Zo uw linkeroog u hindert ruk het uit.'
Veroordeel die vrouw wegen hinderen van het politie onderzoek.
Als die moordenaar zo nu en dan niet weet wat hij doet had hij toch ook zijn boerderij kunnen weggeven?
Naam:
An
Datum:
22 november 2012
Email:
an.terlouwcasema.nl
J, volgens mij, ben je (ook in dit land) schuldig tot het tegendeel is bewezen? En als jij niets gehoord hebt van een eventuele bekentenis, dan moet er eerst worden vastgesteld of hij idd de dader is toch? Ik ben het eens met het feit dat daders van welk soort delicten dan ook, gestraft moeten worden, maar op de zaken vooruitlopen, is niet handig.
En ik zou niet zo graag in de schoenen van de familie willen staan! Het barst in dit land (en daarbuiten) van ernstige mafketels, maar ik zou toch een beetje voorzichtig zijn, want niets is zeker!
Naam:
Hendrik
Datum:
22 november 2012
Joanan, ik begrijp jouw woede heel goed en vind het ook afgrijselijk wat die Jasper S. gedaan heeft. Toch lijkt het me heel verstandig dat Bearn Bilker, burgemeester van Kollumerland, de bevolking heeft opgeroepen om het gezin van de dader niet te laten vallen. Heel vaak wordt zo'n gezin er ook op aangekeken en getraumatiseerd, ook al hebben ze met de misdaad zelf niets te maken. Gelukkig hebben de inwoners van Oudwoude die mensen niet laten barsten.

Wat het hiernamaals betreft: ieder mens krijgt vlak voor of na zijn overlijden de levensfilm te zien. Daarbij onderga je ook rechtstreeks wat je bij anderen teweeg hebt gebracht, zowel in positieve als in negatieve zin. Later in het hiernamaals wordt dat levenspanorama nog uitgebreider verwerkt. De dader zal dus ook na zijn dood door zijn daden worden achtervolgd. Daarbij komt dan nog de confrontatie met zijn slachtoffer en de nabestaanden.
Naam:
Ariadne
Datum:
22 november 2012
Wanneer vaststaat dat zijn vrouw, kinderen en familie niet op de hoogte waren van deze gruweldaad, gun ik hun het medeleven en de bescherming die zij mijns inziens broodnodig zullen hebben.
Voor de dader staat geen enkele straf in verhouding tot wat hij heeft aangericht. Ik hoop dan ook dat deze man nooit meer op vrije voeten komt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)