Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Obama opent de jacht op jachtgeweren

Na het verschrikkelijke moorddrama in Amerika wil Amerika, althans in eerste instantie president Obama, zich bezinnen over de vrije wapenhandel in hun continent. Nee, ik zeg het niet juist, Obama zegt dat hij nú het wapenmisbruik wil aanpakken! Daar gaat hij direct de invloedrijke mensen voor inzetten, want er moet nú ingegrepen worden!

Amerika is opgebouwd door revolverhelden en gewapende pioniers, die met hun vuurwapens oppermachtig waren tegen de oorspronkelijke bevolking, de Indianen, die met hun pijl en boog niet de snelheid van een Winchester konden evenaren en ze hebben op uiterst moedige wijze weerstand geboden, maar ze moesten het loodje leggen en de overlevenden werden in reservaten gestopt, beroerde ghetto's, waar ze hun verslaving aan vuurwater nog eens overdeden. Ook uit pure schaamte en depressie.

Bij de Amerikanen is het recht op zelfverdediging inherent aan het dragen van wapens, wat stamt uit de begintijd van Amerika, toen iedere cowboy twee pistolen langs zijn benen had hangen, die dikwijls gebruikt werden. Killers tegen killers. Een demonische democratie. De wapenhandel is sindsdien alleen maar toegenomen en het is daarom opzienbarend dat Obama er een halt toeroept en een positief antwoord op de extreme escalaties wil. Dat siert hem echt, maar hij overtuigde mij niet in zijn vreedzame speech, alsof hij tegenover een vuurpeloton stond. Er zijn daar niet alleen al teveel wapens in verkeerde handen, maar er worden echt nog steeds nieuwe wapens bijgemaakt, denk maar niet dat Obama daar invloed op heeft. Dat hij dat zou willen, is een ander feit, maar hij weet zelf ook wel beter, want de wapensverslaafde, macho-Amerikanen draaien zichzelf een rad voor het hoofd en met hun wapenarsenaal en munitie hebben ze vooreerst echt de langste adem, hoe schandalig en bizar dat ook is.

Een agressief verdedigingsland met een roofdiermentaliteit als Amerika zal zijn identiteit niet één-twee-drie wijzigen, maak je geen illusies, maar op de lange termijn kunnen er wel corrigerende maatregelingen genomen worden. Kleine stappen in de wapenvrije richting kunnen wel degelijk een domino-effect hebben. Yes, we can!, we kunnen dan ook eens rustig bijkomen van al die Amerikaanse films vol geschiet en overhoopknallerij, wat ook niet echt heeft bijgedragen aan de wereldvrede! Geen moord is goed te praten! Denk aan dat symbool van jaren geleden, aan die roos van liefde in de loop van een geweer!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 december 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 2 stemmen 1.433Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)