Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Hulde aan de Serious Request-helden!

De televisie-terreur van het Glazen Huis in Enschede duurt al bijna een week en er is bijna niemand die eraan ontkomt. De wakkere deejees houden de montere sfeer erin en hun opgelegde vasten lijkt hen niet te deren. Ik zie hen zelfs aan de Coca-Cola, dus dat zal wel meevallen. Ze krijgen vitamine-drankjes, die te vergelijken zijn met een pond biefstuk per dag, dus wat wil je. Echte armoede breekt daarvoor een edele lans. Het Westen viert een exclusief feest terwille van de arme moeders in Afrika, die vaak de basale behoeften missen om een kind veilig ter wereld te brengen. Dat decadente feest is zeer welkom en zeer sociaal. Het is prachtig wat deze optimisten voltooien!

Dat gebeurt wel even tijdens de huidige crisis, de vele ontslagen her en der en de armoede-perikelen van vele Nederlanders at this time. De voedselbanken krijsen van wanhoop en onvermogen, hun klanten bibberen van de kou, terwijl andere Nederlanders van weelde niet weten hoe ze hun leven moeten invullen. Schandalige graaiers! Stupide egoïsten! Banale narcisten! De huidige politiek is ook een bron van ellende, daar ze de ontwikkelingshulp drastisch hebben gekort en sinds enkele jaren het project Serious Request niet meer verdubbelen, like the good-old days. Er valt misschien ook niets meer te verdubbelen en dat maakt de huidige minister ook onschuldig, want wees wel, de staatskas lijkt verdacht veel op een lege fuik.

Ik ken Malawi van de knetterwiet, die ze daar produceren en waar ik de nodige, vrolijke visioenen aan heb beleefd, maar nu verdienen de moeders van Malawi het nodige tegengif om als moeders glorieus voor de dag te komen. Hier in Europa worden we voor van alles en nog wat verzekerd van een goede afloop, ook al is dat niet altijd een pretje en is de pijn niet altijd te verdoven, maar we zijn altijd beter af dan al die arme vrouwen en mannen in ontwikkelingslanden.

Kun je één huilende moeder in je armen opvangen?...

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 december 2012


Geplaatst in de categorie: liefde

2.3 met 3 stemmen 144Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)