Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Lekker gek mens

Ik zag haar bij 'Pauw en Witteman' en in 'Hollands Welvaren', de miljonair Marjan Strijbosch. Mijn hemel, wat een mens, totaal van de kaart en één groot mysterie. Ze lijkt op Connie Breukhoven (1951, Voorburg), ooit als Vanessa onze droomvriendin. Of op Dolly Parton.
Zij woont tegenwoordig op de hoogste verdieping van Eindhoven, namelijk in een penthouse (1,2 miljoen euro, valt mee!, gekocht van een hartchirurg, die bijna een hartaanval kreeg bij het zien van haar...) op het hoogste punt van Eindhoven. Hoogmoedswaanzin? Niet in het allerminst, want ze is behept met een flinke dosis zelfspot. In haar jeugd werd ze met haar ouders en zeven broers en zussen meegesleept naar Canada, maar ze keerde als jongedame terug naar Eindhoven, waar ze een kledingzaak begon. Inmiddels is dat de uiterst beroemde dames- en herenmodezaak 'Jaguar' (in de Hooghuisstraat, toe maar, Joanan, spek haar nog maar eens extra!) geworden en stromen de miljoenen binnen.

Ik heb een zwak voor excentrieke vrouwen zoals Marjan, omdat ze maatschappelijk gezien volop geslaagd zijn, maar in hun menszijn extreem veel tekort komen. Siliconen en botox maskeren hun innerlijke leegte en de tragedie van verloren liefdes. Pepmiddelen houden hen op de been en zetten ons op de verkeerde voet. We denken dat ze echt gelukkig zijn, maar dat is allemaal toneelspel van de bovenste plank. Hun handigheid om zakelijk te gloren, is eveneens van kracht in hun optredens binnen de media. Vaak verschuilen ze een ernstige depressie, maar dat past niet in hun quasi-optimistische straatje. Velen trappen in hun onware glimlach en hun overtuigende verkooppraatjes. Zelfs de duivel wordt door hen bedot. God was al afgetroefd.

Madame rookt noch drinkt, wat op zich een saaie kanariepiet van haar maakt, maar ze heeft natuurlijk haar energieke uitlaatklep in de vorm van seksuele bevrediging, wat zij bevestigt, door te zeggen dat ze vaak gigolo's bestelt en daar veel genot aan beleeft. Behoorlijk armoedig, vind ik, daar ze daar nooit de liefde mee beleeft, die ze zozeer verlangt. Een trieste rijkaard dus. Eerder meelijwekkend, dan jaloers op te zijn.

En ondanks al mijn kritiek vind ik haar toch een sympathiek mens, die lekker gek is en zichzelf daar niet voor schaamt. Ook rijkdom kan heel ongelukkig maken, ook al geven ze dat niet toe, dat bedoel ik maar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 11 januari 2013


Geplaatst in de categorie: idool

2.5 met 6 stemmen 5.574Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)