Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Gebombardeerde Touaregs

De Franse, militaire acties tegen de islamitische, jihadistische terroristen in Noord-Mali zijn in volle gang en ik probeer te begrijpen, wat zich daar afspeelt.
Ik zie Franse propaganda-beelden van startende bommenwerpers en van arriverende stoottroepen, maar ik snap nog steeds niet goed dat Frankrijk nu in oorlog is met Mali, althans een deel van Mali, gevuld met moordlustige schobbejakken, die niets liever dan een moslim-staat willen. Daarbij inmiddels natuurlijk volop gesteund door de wilde krijgers van Al Qaeda. Osama Bin Laden's grijze sloddervosbaard met in zijn klauwen een Kalasnikov doemt weer in mij op. Vooral die satanische grimas van hem. Ik zie opeens duizenden klonen van hem wild om zich heen schieten tegen alles wat westerse vooruitgang beduidt. Zo van alles wat anders is, is per definitie het kwaad en anti-Allah.

Op 21 maart 2012 was er een militaire staatsgreep in Mali, waarbij de zittende president Amadou Touré van zijn zetel werd gestompt met de lopen van zware wapens uit Libië, want de Touareg-rebellen vochten eerder mee in Libië, vóór de dictator Khaddafi. Islam en onderdrukking wordt hier wel heel zichtbaar uitgebeeld.
De Touaregs zijn een woestijnvolk, dat streng-islamitisch is, oftewel orthodox-islamitisch en dus zo overheersend en inhumaan als de pest. Het is dus zeer begrijpelijk dat een verlicht en vrijheidminnend land als Frankrijk deze aartsvijand zijn vloekende landverovering weerstaat. Khaddafi veinsde dat hij een vrome moslim was en dat is eveneens het geval met de gewapende bende goddelozen, die nu proberen om heel Mali te veroveren. Bovendien is het regeringsleger van Mali ver in de minderheid als het om de wapens gaat en dat maakt er een ongelijke strijd van. Ook daarom kruipt Frankrijk in het geweer en kunnen de Touaregs hun bors nat maken, als ze al water kunnen vinden.

'Allah akbar!' is al veel teveel onrechtmatig en gepaard aan gewelddadigheid uitgesproken. Die strijdkreet stamt in die zin uit de verre prehistorie, toen er overal op aarde stammenoorlogen heersten en tweegevechten het summum waren. 'Allah akbar' zou heel teder en bijna zingend-fluisterend moeten worden uitgesproken door het liefste liefdevolle moslima's. De moslim-mannen hebben er een verwrongen, uitgehold, fatalistisch en onderdrukkend-controlerend, oneetbaar potje van gemaakt. Al die wrede en moorddadige agressie kan de profeet Mohammed nooit bedoeld hebben. Hij vree met zuivere vrouwen, dus zal hij ook het hoogste respect voor de andere sekse hebben gehad. Mohammed zou je nooit gezien hebben bij een straatoproer, waar Amerikaanse vlaggen worden verbrand en men anti-westerse leuzen scandeert. Mohammed zou nooit zijn eigen broeders en zusters afslachten, omdat er zo nodig een islamitische staat moet worden opgericht, waarbij elitaire machthebbers de dienst uitmaken en waarbij de vrouwen mogen stikken in hun ontnomen vrijheden en menselijke rechten.

De Ware Islam getuigt van nederigheid, medemenselijkheid en eerbied voor de Schepper. Ik zie ze elke dag weer naar de moskee gaan en dan zie ik niets anders dan roomse monniken, die naar hun eucharistie-viering gaan. Hun gewaden lijken trouwens opvallend veel op het scala aan habijten. Ik herken in hen de ik-loosheid en het onbevooroordeelde respect voor de medemens. Raakvlakken in spiritualiteit. Kenmerkende overlappingen vol mystieke wijsheden. Goddelijke eenheidsgevoelens, zij het soms wat ver weg, alsof we via blikjes en een gespannen touw daartussen communiceren, maar we maken contact en dat is het allerbelangrijkste, contact maken en elkaar ten diepste respecteren, want we weten toch allemaal hoe broos en vaak neerslaand het leven kan zijn. Daar hebben we geen wapens voor nodig om dat te beseffen. Allah/God/Levengever/Boeddha/Jahweh/Adonai/Christus/Pan/Zeus/Zon/Khrisna/Osiris/ect. akbar! Wat bar is, moge oplossen.

Tja, mooi gefilosofeerd, maar ondertussen worden er wel opgehitste Touaregs gebombardeerd door Franse, arrogante bommenwerpers, wat natuurlijk ook geen pas geeft, want moorden is uit den boze en zelfs al denk ik dat de Fransen aan de goede kant staan, dan is hun gebombardeer toch niet goed te praten, want ze doen hetzelfde als de op hol geslagen Touaregs en kwaad met kwaad vergelden is niet voor niets een bijbels verbod. Het is baas boven baas en niemand is een werkelijke winnaar, want de intenties zijn verre van heilig en vooral mensontwrichtend en toekomstverpestend. Geïndoctrineerde denkbeelden en vastgeroeste overtuigingen zouden moeten worden platgebombardeerd, dan pas is er hoop op duurzame vrede.
Ga ik nu te ver om iedereen op te roepen om diep in zichzelf de strijdende Touaregs liefdevol te omhelzen?...

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 januari 2013


Geplaatst in de categorie: geweld

2.0 met 4 stemmen 206Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)