Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Weer plukken van Indonesië

Op het Indonesische eiland Borneo bevindt zich de oliestaat Brunei, geregeerd door de zwaar overdreven schatrijke sultan Hassanal Bolkiah (1946, Bandar Seri Begawan), die al vanaf 1967 daar de alleenheerser is. Een verkapte dictatuur dus, maar dat wordt door alle pracht en franje in de doofpot gestopt.
Hassanal, één van de rijksten op aarde, bezit 5500 luxe auto's, waarvan 350 Rolls-Royces, negen vliegtuigen en twee helikopters. Zijn woonpaleis is het grootste op aarde.
In Brunei overheerst de Soennitische Islam, net als in Noord-Mali, waar wreedaards de sharia in heel Mali willen invoeren. In Brunei worden christelijke feestdagen verboden en worden christenen en andere niet-moslims sterk gediscrimineerd. Bovendien is alcohol er verboden, wat de levensvreugde sowieso inperkt.

Onze koningin Beatrix (1938, Baarn) is samen met haar zoon, bierliefhebber Willem-Alexander en haar schoondochter Maxima op een tweedaags staatsbezoek in dat superrijke moslimlandje. Olie was het toverwoord voor hun rijkdom, want het schijnt dat de oliebronnen opdrogen. Aan alle euforie komt een einde. Er werken veel Engelsen en Nederlanders in de oliemaatschappijen, dus dat schept een band.
Gezien de televisiebeelden leeft die staat in een bovenaardse weelde, die tergend schokkend is voor minderbedeelde oorden op aarde. Waarom moet één man in godsnaam 5500 auto's hebben? Hoe krankzinnig kun je zijn? Fijn dat hij zijn onderdanen zoet houdt met gratis gezondheidszorg, geen belastingen en een gratis reis naar Mekka, maar al dat pamperen is een diepe vernedering voor alle aardlingen, die met de grootste moeite maar nauwelijks in leven kunnen blijven. Die sultan weet voor geen millimeter wat eerlijk delen betekent! En dan...

Dan zitten daar nota bene koningin Beatrix, Willem-Alexander en Maxima in aangepaste kledij zonder terughoudendheid en meesmuilend naast deze walgelijke oliebaron, waarvan de opzet mij volledig ontgaat, of het moet zijn dat ze het liefste op hoog niveau communiceren en daarbij het liefste een graantje meepikken.

Lucky TV wist me te vermaken, door te zeggen dat Maxima daar is gevallen en verkracht. Doorzie het inzicht. Bea droeg een jurk met heel veel rijke allure, een Perzisch tapijt met likkebaardende Eurotekens. Hassanal en Bea schelen maar acht jaar, dus kan ze zomaar met hem hertrouwen, want ik zag dat ze een zeer verliefde blik op hem wierp, vooral omdat hij stukken rijker is dan zij. Een koningin op leeftijd is natuurlijk ook niet van steen en zover verwijderd van het thuisland kunnen er rare dingen gebeuren.

Ik vind het een nationale schande dat de Oranjes daar alsnog winst willen wegslepen, terwijl ons verleden duidelijk heeft gemaakt, dat we daar meer onheil hebben aangericht, dan ooit openbaar is geworden.

De Oranjes moeten zich diep schamen en zichzelf leeg plukken tot bijstandsniveau en daarmee de waarlijk armen voeden, zoals bewust berouwvolle vogels ook doen. Want 'Zie de vogelen des velds, zij zaaien niet en zij oogsten niet en toch voedt de Heer des Hemels hen!'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 januari 2013


Geplaatst in de categorie: koningshuis

4.4 met 8 stemmen 1.546Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Hendrik
Datum:
22 januari 2013
Schitterende tirade tegen de holle bolle sultan Bolkiah, Joanan, die als Dagobert Duck zwemt in zijn geldpakhuis, maar ondertussen zijn volk geen stemrecht geeft en hoogverheven troont in een sprookjespaleis à la 1001 nacht.
Natuurlijk is de Oranjefamilie daar om 'onze' handelsbelangen te bevorderen, want voor de kust lonkt de olie en roken de raffinaderijen van Shell. Geloof maar dat in dat paleis wel degelijk alcohol wordt geschonken, want in dergelijke staatjes mag de elite zich allerlei dingen veroorloven die het volk ten strengste worden verboden. Het is echt zum Kotzen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)