Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Troonsafstand aanstaande

Het kan niemand ontgaan zijn, dat onze koningin Beatrix haar volk heeft toegesproken. Op 30 april 2013 stopt ze officieel met haar functie als koningin en vanaf die dag krijgen we koning Willem-Alexander (1967, Utrecht) en koningin Maxima (1971, Buenos Aires) met hun prinsessen Catharina-Amalia (2003), Alexia (2005) en Ariane (2007).

Koningin Beatrix is in de loop van haar loopbaan minder formeel en meer menselijker geworden. Straks hoeft ze zich niet meer zo druk te maken over hoe ze eruit ziet en hoe ze zich moet gedragen, al verwacht ik niet dat ze een soort ma Flodder gaat worden. Ze is zichtbaar oud geworden, al voelt ze zich nog fit en daadkrachtig. Ze zal vast naar kasteel Drakensteyn, nabij Lage Vuursche, verhuizen om paleis Huis ten Bosch voor koning Willem en koningin Maxima en hun kinderen in gereedheid te maken. Koning Willem woonde er al in 1981, toen hij veertien was. In 1815 was het de woning van Willem-Frederik de Eerste (1772 - 1843) en zijn nicht/vrouw Wilhelmina van Pruisen (1774 - 1837), met hun kinderen Willem Frederik George Lodewijk, Willem Frederik Karel, Wilhelmina Frederika Louise Paulina Charlotte en Wilhelmina Frederica Louisa Charlotte Marianne.

'...voor de vele, mooie jaren waarin ik jullie koningin mocht zijn!'. Héhé, eindelijk is het zover en mag de nieuwe generatie de troon bestijgen. Beatrix hoopt velen van ons nog dikwijls te ontmoeten. Voel je daarbij absoluut niet aangesproken, want ze doelt daarbij niet op het gewone volk, al suggereert ze dat wel. Ze neemt haar paarden en haar hompen klei mee naar haar bejaardentehuis Drakensteyn, waar ze de komende jaren kan uitrusten van haar inspannende jaren als koningin van Nederland. Op 30 april zijn de ouders van koningin Maxima er gelukkig niet bij, want dat zou de feestvreugde natuurlijk totaal bederven.
Ja, dit gaat een extra leuke Koninginnedag worden en koning Willem is niet alleen dikker, maar ook evenwichtiger en doorleefder geworden. Hé, Willem, vanavond een biertje op jou! en op je mooie vrouw Maxima en je drie dochters! Doe je wijze moeder de groeten en ik hoop haar nog dikwijls te ontmoeten, wanneer ik met mijn Arabische volbloed door de bossen van Lage Vuursche galoppeer. 'Hé, prinses, nog wat bijzonders geboetseerd?' 'Scheer je hier weg, onbeschofte kerel van laag allooi!' 'Tut tut tut, moet jij zeggen met je kleine kasteeltje!' 'Ik alarmeer de marechaussee, minkukeltje!' 'Bedoel je die twee ingedutte fossielen in hun apepakkie voor je voordeur?' 'Weet je wel dat ik de koningin ben geweest?' 'En het afkicken valt niet mee, hé!' 'Pardon? Vlegel!' etc.

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 januari 2013


Geplaatst in de categorie: koningshuis

3.0 met 4 stemmen 101Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
31 januari 2013
Het hek rond Drakenstein te Lage Vuursche is vijf jaar geleden hoog opgetrokken en van vers en krachtig schrikdraad voorzien...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)