Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Maxima staat stil

De grootste schok over het aftreden van koningin Beatrix hebben we collectief wel weer verwerkt. Er heerst zelfs vreugde bij de heren/dames ondernemers, die een flink slaatje willen slaan uit de kroningsceremonie op 30 april aanstaande. Er gaan zelfs geruchten, dat dit kroningsfeest Nederland uit de crisis gaat helpen, dat de omzetten ons boven Jan gaan brengen. De meest gekke dingen worden door reclame-makers bedacht om maar winst te kunnen maken; rare taarten, maffe T-shirts, typerende vlaggen, hagelslag in toepasselijke blikken, alcohol in bijzondere uitvoeringen, gedenkpenningen, herdenkings-DVD's ect.

Op paleis Het Loo (de bosdieren rondom zijn van schrik stilgevallen!) is inmiddels een tentoonstelling gestart met kunstwerken van landelijke artiesten (veelal onbekenden), die op hun manier nu nog steeds kóningin Beatrix hebben uitgebeeld. Sommigen zijn wel heel strak en absurd, maar ze kwamen toch door de jury, waarvan Jan Des Bouvrie onderdeel van uitmaakte en we weten allemaal dat hij nogal simpele, strakke, vooral witte voorkeuren heeft.

Nu nog koningin Beatrix kan natuurlijk niet weigeren om die tentoonstelling op Het Loo te bezoeken, al heeft ze via de televisie al gezien, dat het merendeel van de zogenaamde kunstwerken onder de maat zijn en vreselijk teleurstellen. Soms wordt ze in enkele strepen weergegeven, wat natuurlijk hoogst ongepast en respectloos is. 't Is dat het in Het Loo is, maar anders...

Na de dramatische aankondiging van Bea's vertrek zagen we de volgende dag foto's van Miss Holland 2013 Maxima bij de marine in Den Helder. Ze bekeek de werkplekken van de mariniers en ze glimlachte als een pin-up in de aanwezige camera's. Wat later werd ze gefilmd en stond ze ineens stil. Ze richtte zich heel bewust naar een camera en ze zei dat ze het een grote eer vond om haar schoonmoeder op te volgen als koningin van Nederland. Ze uitte vooral haar lof voor haar geliefde schoonmoeder.
Ondertussen grijpt ze natuurlijk vol plezier de nieuwe functie, die haar wacht. Dat haar pappie en mammie er niet bij kunnen zijn, zal haar een HEMA-worst zijn. Gezien het dubieuze verleden van met name haar vader is deze reactie zeer begrijpelijk. Ze staat inderdaad los van de misdaden van haar vader. Iedereen die haar werkelijk kent, weet dat ze een zeer liefdevolle vrouw is en allerminst geldgraaiend, ook al waren er valse roddels in de omloop dat ze een gewiekste zakenvrouw is, die tuk op grof geld is.

Het zal allemaal wel, maar binnen afzienbare tijd woont ze wel met haar gezin op paleis Huis Ten Bosch en dat kunnen massa's andere vrouwen haar niet nadoen, ook al hadden ze dat wel graag gewild.
Ik herinner me dat Willem ook eens wat met andere gegadigden had, de arme zielen. Maxima is maximaal de ware overwinnares en dat siert haar buitengewoon. Ze wordt binnenkort de koningin van Nederland en dat is een buitengewoon hoge titel.
Nee, Maxima is geen niemandal, maar een bofkont en qua inborst zo koninklijk als maar kan. Ik vind zelfs dat ze qua waardigheid onze toekomstige koning Willem overstijgt! Ze zal daarom Willem's imago grotendeels beïnvloeden en bewieroken.
De lijn der koninginnen wordt dus gewoon voortgezet, ook al denken velen dat er nieuw elan aan het koningschap wordt gegeven. Willem vindt het allang best en hij speelt op zolder met zijn Marklin-treintjes, terwijl hij geniet van Belgische biertjes en olijke chips.

Schrijver: Joanan Rutgers, 31 januari 2013


Geplaatst in de categorie: koningshuis

1.8 met 5 stemmen 184Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)