Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De zon en het geld!

De zon schijnt dat het een lieve lust is, een lust om eventjes in te lopen een lust om even buiten te gaan staan en ervaren wat we van deze zomer eventueel kunnen verwachten! Oké, het heeft eventjes geregend maar dat is verleden tijd! Want nu schijnt de zon en moeten we ervan genieten! Gelijk gaat dan ook het humeur een paar graden omhoog, heerlijk toch, een mens lacht toch liever dan dat ie loopt te kniezen?

Alhoewel, er moet me toch wel eventjes van het hart, dat nieuws-technisch gezien er verdraaid weinig te lachten valt, een bank in ons land die door de staat moet worden gered, en de zon schijnt nog steeds, maar weet je, de staat had toch al bijna niks meer in die beruchte staatskas? Daarin was toch de bodem al te zien? Waar wordt deze grap dan van betaald?
En wat te denken van het voorschot wat men deze bank gaf, een voorschotje om de problemen op te heffen van 750 miljoen? Waar is dat geld heen, waar is het gebleven? Niet in de staatskas want daaruit komen nu ineens miljarden om die bank op te kopen!

De zon schijnt nog steeds maar het glimlachen gaat me steeds lastiger af! De bollebozen in de nette pakken met gigantische inkomens en bonussen die zeggen hun bijbaantjes op, die hebben niks te zeggen als ze een microfoon in het gezicht geduwd krijgen, want leg maar eens uit hoe het komt dat er zoveel geld is verdwenen dat PB en WB van de vorige regeertoestanden aan die bank hebben gegeven, zal ik lachen omdat de zon schijnt!?

Kijk, als ik hier in mijn knip € 50 heb, kan ik er geen € 55 uitgeven tenzij ik ga poffen, als er nog iemand weet wat dat woord betekent, maar als er dus sprake is van het feit dat wij Nederlanders geld in moeten leveren, omdat de staatskas leeg is, omdat er problemen met de pensioenen zijn, omdat er kortom aan alle kanten moet worden ingepikt, dan begrijp ik ineens weer hoe het toen ging met het dreigende faillissement van DAF, waarin de mensen om 100 gulden werd gevraagd om zodoende ervoor te zorgen dat het bedrijf kon blijven bestaan. Ook ik deed dat en kreeg jaren later dat geld met rente terug, maar dat was toen, want alles wat men nu van overheidswege inhoudt, steelt en pikt, daarvan zie je nooit meer iets terug, ik geloof dat ik nu maar van de zon moet gaan genieten, wie weet brengt die me op andere gedachten!

Schrijver: An Terlouw, 4 februari 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.6 met 5 stemmen 132Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Irmlinda de Vries
Datum:
5 februari 2013
Email:
irmart140xs4all.nl
Tja An, ik denk dat ik nog eerder een zonnesteek oploop van al dat bling bling gedoe van deze geldwolven, dan van het zonnige weer zelf... Sterk statement heb je hier geschreven!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)