Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Voor Maria

Ik ga het hier niet over jaartallen hebben, behalve dan over de zoon die je kreeg uit het jaar nul. Een aardige knul, het beste met de mensen voor tot hij de baard in en om zijn keel kreeg. Radicaliserend verzamelde hij discipelen tot aan zijn laatste avondeten.

Maria, onbevlekt ontvangen, Jozef spoot zichzelf leeg in je warme schoot zonder te morsen en zette jou vervolgens op een ezel om de volkstelling met 1 te verhogen. Jozef was behoorlijk zunig en stalde zijn wiefke in een stal, daar beviel jij van Jezus en oh, wat heb jij dat moment vervloekt, de pijn van het persen is jou niet bevallen.

En dan ligt daar zomaar een kleine bloterik in een trog, de ezel was er nog maar dat was niet dierlijk genoeg. Het sprookje vroeg om een os, hoe ontmand kun je het verzinnen.

Jozef timmerde aan de weg en jij cijferde je weg. Je zoon is goed terechtgekomen, vond houvast aan het kruis.

Schrijver: Kareltje, 3 maart 2013


Geplaatst in de categorie: humor

1.0 met 11 stemmen 186Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton
Datum:
3 maart 2013
Provoceren zit hem in de veren...,
O,o, Kareltje toch!
Naam:
Günter Schulz
Datum:
3 maart 2013
Email:
ag.schulztiscali.nl
Als parkietje ben je soms een vreemde vogel, Kareltje; in jouw rol als spotvogel zal je sommigen onder ons minder bekoren.
Naam:
Nico Noorman
Datum:
3 maart 2013
Email:
niconoormanhotmail.com
Interessant Karel. Het lijkt erop alsof je door de duivel bezwangerd bent en nu in hevige barensnood verkeert. Ik denk aan een dwarsligging en dan duurt het nog wel even. Sterkte ermee.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 maart 2013
Gestoord om te denken dat Jezus houvast vond aan het kruis. Hij heeft eraan geleden als geen mens voor en na Hem. Je respectloze provocatie om het ook nog eens als 'goed terechtgekomen' te betitelen, is helemaal tergend van de zotte.
Jezus was radicaal, absoluut, maar ten positieve, wat jij ontkent.
Humoristisch? Zelfs de duivel kan er niet om lachen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)