Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Massastorting SC Veendam

Henk de Haan startte deze week een ludieke actie om het failliete SC Veendam te redden.

Op 25 maart 2013 is het faillissement uitgesproken over de betaalde voetbalclub SC Veendam. Het tekort is een slordige 1,1 miljoen euro, een bedragje waar spelers als Robben, Sneijder en Drogba nog geen corner voor nemen.

Henk de Haan, een prominente ex-speler van SC Veendam en zeer betrokken bij de club, is een ludieke actie gestart. Hij heeft een ‘Crowdfunding’ opgestart om geld in te zamelen om SC Veendam op het laatste moment te kunnen redden. Er is wettelijk gezien recht om binnen 8 dagen na het uitspreken van het faillissement, bezwaar aan te tekenen.

Henk de Haan vroeg in het programma 'De wereld draait door' aandacht voor deze actie. Hij vraagt om minimaal 1 euro te doneren. Als 1 miljoen mensen hiertoe bereid zijn, dan is de club gered van de ondergang.

Inmiddels wordt er door het hele land gedoneerd en worden acties op touw gezet om geld in te zamelen voor SC Veendam. In Maastricht, Den Haag en Rotterdam zijn supporters van de clubs daar betrokken bij het inzamelen van gelden.

De stand staat inmiddels op meer dan 75.000 euro.
De actie heeft een “No cure, no pay” karakter. Dit betekent dat als Veendam niet gered wordt, je geld teruggestort wordt op je rekening.

Het rekeningnummer waarop gedoneerd kan worden, is 17 10 01 699 t.n.v. Henk de Haan.

Ik roep alle lezers van hartenkreten op hun spaargeld over te maken naar Henk de Haan. Deze cultclub is het meer dan waard. Veendam en de Lange Leegte mogen niet verloren gaan.

Schrijver: Victor S., 29 maart 2013


Geplaatst in de categorie: geld

4.0 met 4 stemmen 161Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)