Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Depressie.

Een maand geleden keek ik nog uit naar de lente. Nu is het lente en ik kan er niet van genieten. Ik heb een tuin en alles komt 'netjes' op, zoals de bollen die ik in het afgelopen najaar hebt gezaaid. Het is mij wel best. Laat de natuur zijn gang maar gaan.

Laatst zei iemand nog tegen mij 'wat kijk je somber', waar ik niets op kon zeggen. Normaal gesproken zou ik er om lachen, maar toen kon ik wel janken. Want ik vóel me somber.
Ik heb het wel tegen iemand gezegd, de afgelopen week, maar ik krijg van die 'staandaard-antwoorden'. Ga een eindje wandelen, daar knap je van op! Ga er eens uit, móet je doen!

Móeten staat momenteel níet in mijn woordenboek.
Soms staar ik voor me uit en weet niet wat ik nou eigenlijk zie. En dan stromen er inééns tranen over mijn wangen..
Terwijl ik me niet verdrietig voel, alleen maar moe.
's Avonds lig ik vaak al om 7 uur in bed en dan slaap ik tot een uur of 11. Dan blijf ik nog een uurtje op en dan kruip ik weer in bed.
Wat ik héél vreemd vind, is dat ik niet veel denk of veel pieker, of zo. Want daar word je volgens mij depressief van. Ik voel me leeg en dat ken ik niet van mezelf.

Dat ik dit nog op kan schrijven, valt me nog mee.....
Hoewel ik hier wel een uur over doe, misschien.
Maar ja, het is wél een hartenkreet, toch?

Schrijver: Alida Booij, 21 april 2013


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

3.7 met 3 stemmen 374Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
26 april 2013
Email:
joke190411hotmail.com
""" En één ding wil ik nog zeggen: door je zwakheid toe te geven word je vaak sterker...""""

Juist, klopt.
Naam:
Alida Booij
Datum:
23 april 2013
Bedankt Joanan en Günter voor jullie reacties, had ik eerlijk gezegd níet verwacht..
Men zegt vaak dat ik een dappere vrouw ben en ik heb de laatste tijd veel energie in anderen gestoken. Mezelf ontzien dus. De 'rekening' kreeg ik op mijn bordje, tja..
Gelukkig heb ik het vandaag op kunnen brengen om een wandeling te maken, pfff..kost wél energie, maar het levert tóch iets op. Per uur/dagdeel dingen doen, ook al heb ik daar wat hulp bij nodig.
En één ding wil ik nog zeggen: door je zwakheid toe te geven word je vaak sterker...
Naam:
Günter Schulz
Datum:
23 april 2013
Ik waardeer jouw openheid en het onder de aandacht brengen van hetgeen jou leven leeg schijnt te maken. Ben het met Rutger's suggesties eens. Het ga je goed, Alida.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 april 2013
Beste Alida, laat je hart niet verduisterd blijven, bevrijd jezelf! Je moet niets, maar je mag wel bekwame hulp zoeken om van je depressie af te komen. Wellicht zijn anti-depressiva noodzakelijk, dus aarzel niet. Moe, verdrietig en somber, dat kan, maar als je er niet meer tegen kunt, dan kun je beter constructieve oplossingen zoeken!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)