Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Marktwerking

Vroeger had je het Gemeentelijk Energie Bedrijf, het Ziekenfonds en moeiteloos instapbaar openbaar vervoer. Overzichtelijk en betaalbaar voor de meesten onder ons, wie meer wilde ging particulier.

Knappe koppen vonden het nodig een en ander op de markt te gooien, meer aanbieders zouden lagere prijzen garanderen via concurrentie. Grenzen moesten vervagen opdat goedkopere arbeidskrachten konden worden aangetrokken.

Die marktwerking resulteerde uiteindelijk in hogere uitgaven voor energie, exploderende prijzen in de gezondheidszorg, onoverzichtelijk dure bussen en trams.

Diezelfde marktwerking vroeg om marktconforme salarissen, maar dan alleen op het hoogste niveau, de werkvloer kreeg te maken met de kaasschaaf en salami-techniek.

Ik zag vandaag een advertentie waarin blij en vrolijk werd vermeld dat je vrijwilliger zou kunnen worden bij een zorginstelling. Mits voldoend aan de eisen. Godverdomme!

Op 30 april meezingen met een door taalfouten doorspekt koningslied?
Ik fluit de andere kant op.

Schrijver: Kareltje, 24 april 2013


Geplaatst in de categorie: humor

4.0 met 6 stemmen 803Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
24 april 2013
Kernachtig juiste analyse die ten onrechte de landelijke media nooit zal bereiken omdat die presentatoren ook pakken boter op het hoofd hebben met hun marktconforme topsalarissen en lintjes. De vloek komt recht uit het hart en in dit geval heeft hij de zegen van het Hoogste Gezag.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)