Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Eindelijk ietsiepietsie hulp van binnen uit

Bij 'Knevel en Van den Brink' zat recentelijk de jongeren-iman Yassin Elforkani, die zich zorgen maakt over de Marokkaanse jongeren, die ontsporen en in de zware criminaliteit belanden. Teveel jonge Marokkanen blijken slachtoffer te worden van hun criminele activiteiten, omdat concurrerende Marokkaanse maffia-figuren hen liquideren.

Ik wil niet cynisch doen, maar het is wel opvallend dat pas nu de alarmklokken worden geluid, nu de crimi-ratten elkaar doodbijten. Yassin had als stopzinnetje steeds 'Ik weet het niet!', terwijl ik dacht; 'Man, wat weet je dan wel! Biecht op!'. Als kijker kreeg ik een magere ontboezeming. Het probleem zit dus in de opvoeding binnen het Marokkaanse milieu, daar gaat het al desastreus mis. Van den Brink opperde het geijkte idee, dat Marokkaanse jongens als prinsen worden behandeld, dus over het paard getild worden.

Geen woord over de hoge schizofrenie-schaal bij Marokkanen of de psychotische gevolgen van hun hasj-gebruik. Ook sprak men niet over de overdreven macho-cultuur, hun verslaving aan energie-drankjes, Marlboro-sigaretten en het systematisch treiteren op de openbare wegen. Het hoogst irritante en soms aandoenlijk lachwekkende afzetten tegen de Nederlandse omgangsnormen. Lekker simpel vijanddenken. Ratje spelen en jezelf Tony Montano wanen (die overigens op verschrikkelijke wijze omkwam).

Deze opgehemelde zelfdestructie is een gevolg van het niet kunnen invoegen binnen de Nederlandse maatschappij. Normaliter word je dan niet meer dan een aangepaste doorsnee-burger en dat lokt veel minder dan de puike status van een gevierde held binnen het criminele circuit. Ik zie ze soms wel pocherig rijden in hun peperdure auto's, glanzend van valse trots en neerkijkend op de wereld die de hunne niet is, al zouden ze in wezen op hun blote knieën willen smeken om erbij te mogen horen, maar dat blowen en zuipen ze weg. Hun nep glorie kan elk moment kapot knallen, maar dat houden ze voor lief. Tot ze werkelijk hun meerdere gunshooter vinden.

Het Wilde Westen in herhaling. Misdaad loont niet, maar dat zien zij helemaal anders, want ze krijgen snel en gemakkelijk veel geld en veel luxe, maar ze vergeten dom dom dom dat er altijd wel iemand is die hun opgeblazen succes wenst op te blazen.

Straks associëren we de topcriminaliteit niet meer met knakkers als Willem Holleeder, maar moeten we kennis maken met topcriminelen, die als voornaam Mohammed en Achmed hanteren.

Yassin weet het ook niet, maar hij oppert nog wel het idee van heropvoedingskampen met een harder regime. Maar juist die aanpak is funest en opvoedkundig inhumaan en ineffectief. Straf helpt nooit.
Hardere aanpak is misdaad op zich en werkt averechts. Begrip zou een goed begin zijn, want deze ontspoorde Marokkanen voelen zich sowieso al uitgekotst en onbemind. Ik denk dat er iets goed mis is met de Nederlandse samenleving, die sommigen bij voorbaat uitsluit en daarbij zelf anarchisten creëert. Grenzeloze opvoedingssystemen zijn natuurlijk ook debet aan de genoemde problemen. Drugshandel en wapenhandel op zich in eerste instantie. Het kwaad de wereld uit.

We hebben nog steeds een lange weg te gaan. Van imans hebben we ook weinig te verwachten, want die weten het ook niet. Die brave heren weten ook niet hoe de vork in de steel zit binnen het duivelse op aarde. Te weinig ervaring.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 juli 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.8 met 5 stemmen 401Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
3 juli 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Wat nog toe te voegen, bij een aanvallen
van geweldloze woorden?
Blijf vooral in jouw stijl schrijven!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)