Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Struisvogels.

De struisvogel.
Opgewekt klapt de struisvogel met haar vleugels vol kostelijke pennen en veren, maar als ze haar eieren op de grond heeft gelegd om ze te laten koesteren in het zand, vergeet ze dat een voet ze vertrappen kan en de poten van de wilde dieren ze kunnen vertreden. Zij behandelt haar jongen hard, alsof zij de hare niet zijn; of haar zwoegen vergeefs is, deert haar niet, want God heeft haar wijsheid onthouden en haar geen deel aan het inzicht gegeven. Maar wel: zij springt op, rent weg, en paarden en ruiters hebben het nakijken.
Bijbel.

De struisvogel.
Vrolijk rijdt zij rond in haar dure kar, om te laten zien hoe geweldig zij is, terwijl ze haar kinderen alleen thuis laat. Ze vergeet ieder goed gesprek dat ze met hen had en ze vergeet dat anderen haar kinderen kunnen beïnvloeden en vertrappen. Ze vergeet dat zij haar kinderen niet meer kent, als zij geen aandacht aan hen schenkt; waarvoor ze zo hard heeft gewerkt, kan haar niets schelen, als ze domweg maar geld verdienen kan. En telkens wanneer ze er vandoor gaat, lacht ze hen die haar met de waarheid confronteren en die kritiek op haar durven te hebben in het gezicht uit.

Schrijver: Qieneke Elzenhout, 14 juli 2013


Geplaatst in de categorie: humor

3.5 met 6 stemmen 1.032Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Qieneke Elzenhout
Datum:
5 augustus 2013
Een verlate correctie, reactie op Petra Hermans.
De struisvogel springt met minachting op, zonder interesse voor de gevoelens van anderen. Zo bedoel ik dat uiteraard niet.
Naam:
Qieneke Elzenhout
Datum:
16 juli 2013
Joanan Rutgers, ik voel me even heerlijk begrepen. Tegenwoordig voel ik me gedreven meer nadruk te leggen op gevoel en emotie. Intuïtie naast bewijzen, feiten en zakelijkheid. Dit evenwicht is zoek in deze 'samenleving'.
Vrouwelijke eigenschappen die vreemd genoeg verdwijnen naarmate er meer vrouwen in leidinggevende posities komen.
Niet álle vrouwen, gelukkig maar.

Petra Hermans, ik dacht: nu ik! En dus ben ik gaan doen wat wat ík wil. En dat is onder andere: gewoon vrouw zijn.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 juli 2013
Prachtig! Ik zie steeds meer vrouwen de mannen na-apen in hun zucht naar geld, statussymbolen en macht. Zelfs bij zogenaamde minderheden. Dure auto's, huizen, elektronica en vakanties gaan vaak ten koste van emotionele communicatie, wat geestelijke armoede teweeg brengt.
Een uitgekiende tweestelling, die schrijnend de moderne waarheid blootlegt. De categorie zou 'filosofie' moeten zijn.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
14 juli 2013
Email:
worldpoet546live.nl
'Wees maar die mooie roze sierlijke flamingo,
Qieneke!'
Vlieg op, als het nodig is.
Dankjewel voor dit meesterstuk! Geweldig genoten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)