Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Moord uit afgunst

Na het bekijken van de knappe documentaire over het leven van Reeva Steenkamp bij 'De Vijfde Dag' van de EO, was ik diep onder de indruk.
Haar ouders zijn June en Barry Steenkamp en haar stiefbroer is Adam.

Reeva studeerde rechten, maar ze koos voor haar werk als fotomodel. Op haar drieentwintigste maakte ze een ernstige val van haar paard en moest ze opnieuw leren lopen. Ze verscheen op de cover van FHM en ze had haar eigen programma op Fashion TV. Ze speelde mee in de realitysoap 'Tropika Island of Treasure', waarin ze ook met dolfijnen mocht zwemmen, wat ze fantastisch vond. Ze maakte nooit ruzie en ze verblijdde de wereld om haar heen.

In november 2012 ontmoette ze Oscar Pistoricus, een hardloper met blades. Elf maanden na zijn geboorte zijn zijn onderbenen geamputeerd. Een traumatische ingreep.

Haar vader wilde graag dat ze haar rechtenstudie weer oppakte.

Oscar had een vergunning voor zes wapens en hij was paniekerig bang voor inbrekers, bij het minste geluid trok hij een wapen. Hij kon zijn relatie niet handelen en hij maakte continu ruzie. Tegen zoveel geweld was jij zeker niet opgewassen. Zijn frustraties en kwaadheid aangaande zijn handicap reageerde hij op jou af. Je werd het slachtoffer van zijn onverwerkte trauma. Bovendien keek hij met grote afgunst naar jouw mooie benen en zonder zijn blades is hij heel kwetsbaar, wat hij compenseerde met zijn wapenmanie. Oscar sleepte je mee in een helse, destructieve ruziesfeer.

Op 14 februari 2013 ging je 's nachts na een zoveelste ruzie jezelf terugtrekken op het toilet. Oscar zegt dat hij dacht, dat er een inbreker in het toilet zat. Niet te geloven, wat een ordinaire, ongeloofwaardige smoes. Een inbreker, die opeens hoge nood kreeg, zeker? Belachelijk!
Jij lag niet meer in bed, dus wist hij dat jij het was. Hij vuurde vier kogels door de toiletdeur, waarvan er drie jou geraakt hebben.

Je werd negenentwintig jaar en je familie heeft je as in de zee gestrooid, opdat je bij de dolfijnen mag zijn. Zij vragen zich vooral af waarom Oscar jou op zo'n laffe wijze heeft doodgeschoten. Oscar zwijgt, want dan bekent hij schuld en dat verdringt hij liever.

Hij is zelfs op borgtocht vrijgelaten, wat onbegrijpelijk is, daar hij jou hoe dan ook vermoord heeft. Van mij mag een echte inbreker al zijn blades stelen en hem in zijn toilet opsluiten, terwijl de kogels door de deur naar binnen vliegen. Misschien dat hij dan de waarheid weet op te diepen.

Als hij een verliefde jongedame na pakweg drie maanden het leven beneemt, dan is hij een levensgevaarlijke psychopaat en stelt zijn Olympische hardloopcarrière geen bal voor. Hardlopers zijn doodlopers. Ten diepste had hij vanuit zijn geprojecteerde zelfhaat zichzelf moeten doodschieten. Reeva was ongelukkig in een psychische horrorshow terecht gekomen. Het lijkt alsof de moordenaar ermee weg komt en dat zal niet de eerste rechtsdwaling zijn, maar wereldwijd weten heel veel mensen best hoe de vork in de steel steekt en vroeg of laat gaat Oscar voor de bijl.
Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel, hoe snel hij ook rent. Hoe slinks hij de rechters ook misleidt. Hij was zelf die inbreker. Hij brak op dodelijke wijze bij Reeva in. De schuldige lafaard verdient levenslang TBS.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 juli 2013


Geplaatst in de categorie: misdaad

2.5 met 2 stemmen 124Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)