Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Topless amazones

De internationale vrouwenbeweging FEMEN is in 2008 opgericht door Anna Hutsol (1984, Murmansk), die het hoofdkantoor in Kiev vestigde. Daarna breidde deze feministische Oekraïnische protestgroep zich snel uit naar andere landen. Zij vechten tegen sekstoerisme, religieuze instellingen, huwelijksbureaus, seksisme en sociale misstanden. Ze zijn tegen seksuele uitbuiting van vrouwen, dictatuur en religie.

Onlangs kwamen ze wereldwijd weer in het nieuws vanwege de brandstichting in hun Parijse hoofdkwartier. Ze worden daar door conservatieve moslims met de nek aangekeken en ze zijn ook het doelwit van rechts-extremisten.

Hun leidsters uiten kreten als 'Borsten met een boodschap!' en 'Amina akbar!'.

Ik deel het meeste van hun strijdpunten. Ze doen mij denken aan de punksters van Pussy Riot, die dezelfde ideologie aanhangen. Ze hebben zelfs hun borsten ontbloot op het Sint Pietersplein en dat noem ik best lef hebben, al greep de Italiaanse politie razendsnel in en stormde de Zwitserse Garde met hun enge prikkers op hen af. De paus zelf scheen een oogje opzij te hebben gedaan.

Voor de patriarchale heersers waren matriarchale heersers op deze aardkloot aan de macht en dat eeuwen langer dan de valse hondjes met corruptie, onderdrukking en andere sexe vernederingen. Denk aan Artemis, Shiva, Kala, Abraxas, Daphne en Diana als enkele godinsymbolen daarvan.

Wel vreemd dat de actievoerders van Femen openlijk hun borsten laten zien, terwijl ze zo tegen seksisme zijn, terwijl ze dat daarmee ergens wel in de hand voeren. Het heeft een hoerig aspect en dat willen ze juist vermijden. Maar borsten zijn blijkbaar de sterkste wapens van deze op hol geslagen, hysterische vrouwen, die mannen terecht wantrouwen, maar doorslaan in hun actievermogens, waardoor ze door de mannen (politici, politie, pooiers, paters en imams) in de boeien worden geslagen, wat precies dat is waartegen ze protesteren. Of gaat het nog dieper en wordt de pure vrouwelijkheid, waarvan borsten wel een heel groot symbool van zijn, daadwerkelijk bekneveld en zijn wij getuige van walgelijke vrouwenhaat!

Sommige mannelijke borsten zijn nog groter dan vrouwelijke borsten, dus wat dat betreft kunnen we elkaar de hand (borsten) schudden. Er is een groot leger van vrouwelijke mannen, waarvan ik een generaal ben, die bereid is om mee te strijden met Femen en die dat in het geheim al doet. Mannen moeten stoppen om borsten seksistisch te bekijken, maar meer als een schilderij van Renoir beschouwen of een symphonie van Mahler. 'Borsten als dadeltrossen' zegt het Bijbelboek Hooglied en dat duidt op een grote vruchtbaarheid. Moedermelk is dé start voor een gezond leven en de zachtheid van borsten wordt door teveel mannen gegeseld en geminacht. Dat doet enorm veel pijn.

God is een Godin, een Vrouw, hoe de huidige masculine machthebbers (ook in de vorm van vrouwen) op aarde ook tegenstribbelen via geweld, onderdrukking en monddood maken. Bij primitieve volkeren malen ze er niet om dat vrouwen topless lopen en zo hoort het ook te zijn, maar vele moderne mannen voelen zich in hun macht bedreigd door typisch vrouwelijke schoonheden. De wereld op zijn kop. Hun God is voor eeuwig impotent. Zij zijn geen voorstanders van naaktstranden en naturisme. Zij zijn bang voor naakte vrouwen. Bang voor ware liefde en gelijkheid van de seksen!

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 juli 2013


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.0 met 2 stemmen 264Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)