Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

goede service

U heeft ze vast wel  eens gezien, toen  u een sanitaire stop maakte op een tankstation, van die schoonmaakroosters; met vinkjes achter de naam van diegene die voor de laatste schoonmaak van het toilet  verantwoordelijk was. Als het goed is,  was dit rooster van  dezelfde  datum als de dag waarop u het toilet bezocht, en dan meestal ook nog  een paar uur voordat u er de deur achter u dicht trok om uw zaken af te handelen (mocht u een geval van postdateren tegenkomen, dus een vinkje aantreffen op een tijdstip dat nog moet komen, dan raad ik u aan de vestigingsmanager van het desbetreffende tankstation te bellen om hem of haar in te lichten omtrent de frauduleuze gang van zaken betreffende de schoonmaak van hun sanitaire voorzieningen).

Soms  (maar zeker niet altijd) staat er ook nog dit verzoek bij: "Mocht u dit toilet aantreffen in een minder dan voortreffelijke staat, dan stellen wij het zeer op prijs als u  één  van de aanwezige medewerkers wilt inlichten."

Normaal zijn de W.C.'s op de Nederlandse tankstations toch wel redelijk schoon, afgezien van de immer aanwezige penetrante pislucht die men blijkbaar niet wegkrijgt met poetsen. Laatst echter had ik er een waarvan de staat dermate abominabel was, dat ik me genoodzaakt voelde om inderdaad een tankshopmedewerkerin te moeten inlichten.

Resoluut stapte ik op de balie af, reikte ik de juffrouw achter de kassa de kort daarvoor gekregen sleutel aan.

" Die W.C. waarvan u me net deze sleutel hebt gegeven, sprak ik vriendelijk doch resoluut,... die is gewoon NIET schoon!"

Omdat ze nog steeds niet de sleutel had aangepakt, stak ik de sleutel nog een paar keer in haar richting.
De medewerkster, best een knappe dame om te zien, schrok duidelijk wat haar meteen een stuk lelijker maakte.
Je kon haar hersens bijna zien ratelen....langzaam en toen steeds sneller.....

Toen ze ook nog zoekende bewegingen met haar ogen begon te maken... wist ik het zeker. Ze dacht aan het schoonmaakrooster.  
Ze  zocht duidelijk naar diegene die, volgens haar én het rooster, verantwoordelijk was  voor de laatste schoonmaak van de wc in kwestie.

Ik besloot haar te laten zien dat ik zowel begiftigd ben met telepathisch gaven als een uiterst creatieve manier van de realiteit beschrijven.

"Ja, u denkt natuurlijk aan het  schoonmaakrooster...maar  wat heb je nou aan zo'n schoonmaakrooster?  Het lijkt wel alsof op de wc waar ik net vandaan kom, een koe heeft staan schijten maar tegelijkertijd zijn staart als ventilator tegen de hitte heeft gebruikt (het was inderdaad een bijzonder warme dag, dat wel). De kak zit verdomme tot op het plafond!

Arme vrouw, ze keek zo sip....bleek ze ook nog eens de enige medewerker in de tankshop te zijn.... had ze niemand om op haar beurt weer  een uitbrander te geven.

Ik besloot dat ik haar maar niet nog langer moest kwellen, maar ik kon het toch niet laten mijn "Nou, dan laat ik het nu verder aan jou over".

Zo... dacht ik, toen de schuifdeuren achter mij dichtgingen, weer een goede  daad gedaan.

Maar van het hele voorval heb ik wel één ding geleerd: Eet nooit 12 krentenbollen van de Aldi in één keer achter elkaar op: dat is gewoon voor NIEMAND goed.

Schrijver: waterfruit, 1 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: afscheid

4.0 met 2 stemmen 153Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Jan
Datum:
1 augustus 2013
De categorie is nog het mooiste....gekozen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)