Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De schoonmaakjunk

Op mijn werk verschijnt, enkel als een van de vaste schoonmaaksters een dag vrij heeft, een vrouwtje dat niet anders betiteld kan worden als een 'junk'.

Geloof me, ik vind die benaming ook helemaal niet vleiend en gebruik deze ook dan ook helemaal niet graag, maar ik denk toch dat deze naam als beste de lading dekt... en ik kan het weten; ik heb heel wat junken van dichtbij gezien in mijn leven (if you insist:... ik speelde, toen straatmuzikant zijn tenminste nog mocht zonder 38 vergunningen aan te vragen, elke vrijdag en zaterdag djembee (grote Afrikaanse trommel) in het grote Utrechtse winkelcentrum Hoogh Catharijne: op een of andere manier kreeg ik altijd elke junk aan het dansen en deze kwamen dan altijd ' up-close' ... en wie ben ik dan om te zeggen.. 'rot op stinkjunk, je schrikt de geld gevende mensen af!'

Dit vrouwtje (ik doe altijd heel aardig tegen haar: heb altijd een zwak gehad voor de zwakkeren in de samenleving) klampte me vanmorgen aan en vroeg mij met haar raspstem: "Rook jij"?

Alleen palingen dacht ik gevat, maar ik zei met enige mate van zelfverwondering: Nee! Ik voegde er nog niet eens toe: "Niet meer!" maar je begrijpt... ik dacht het natuurlijk wel..

Beste mede-stoppers met roken: als er ooit een schrikbeeld wat roken met je gaat doen in je leven boven je bed wilt hangen, contact mij dan via een privéberichtje... ik zal zorgen dat ik eens kans zie haar op te drijven in de WC (als ze die aan het schoonmaken is) en dan zal ik eens met mijn nieuwe smartphone (als ik tenminste doorheb hoe die vervloekte camera werkt) een foto maken. Als jullie geluk hebben, schrikt ze .. en spert ze van angst haar mond open: kan je meteen eens zien dat stevig roken er ook voor zorgt dat al je voortanden eruit vallen. Bij haar moet enkel die ene nog uitvallen voordat ze permanent aan de Nutricia babyvoeding mag.

Ik voel best aan dat ik een beetje onaardig over iemand aan het schrijven ben... maar laten we zeggen dat ik dit uit zelfbescherming doen....

Deze vrouw is namelijk dermate mager, ZO lijkwit, heeft ZULKE diepzwarte omrande ogen, heeft ZULK ongezond haar, dat ze werkelijk alle lichamelijk ellende vertegenwoordigt wat het roken met je kan doen...

Je verschrompelt.... je implodeert als het ware... en tijdens het proces vervaagt de glans in je ogen beginnen en nemen ze al de 'deathlook' aan.

Onthoud dat goed, beste roker of net gestopten.... het eindstation is of net als de schoonmaakjunk worden, langzaam maar gestaag

of leef je net zolang als die opa en oma, met van die glanzende roze wangetjes, die op een gegeven moment rustig en tevreden (en wellicht na de nodige hoeveelheid per ongeluk gelaten scheetjes) voorgoed de ogen sluiten.

It is up to you...
it is up to me

We hebben ALTIJD de keus

Schrijver: waterfruit, 1 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: humor

2.5 met 2 stemmen 97Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)