Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Enkele reis Mars

Nu ken ik genoeg leugenachtige dictators en onrechtvaardige, schofterige oorlogszuchtigen, die zich acuut zouden moeten aanmelden en om de prijs hoeven ze het niet te laten, want die loopt van 4 tot 55 euro. Operatie 'Mars One' is opgericht door de Nederlander Bas Lansdorp en wordt blijkbaar bloedserieus genomen, want het journaal berichtte er uitgebreid over. Naast de uitgesmeerde spanning rondom Syrië beschouwde ik dit bericht als ontspannende, hilarische compensatie.

Er hebben zich momenteel 200.000 mensen aangemeld voor een enkele reis naar Mars. Het lijkt me hoogst interessant om daar een leger psychiaters op af te sturen, zodat we achter hun diepere motieven komen, waarvan levensmoeheid en aardse teleurstelling op cruciale gebieden en ontkomen aan psychische trauma's hoog zal scoren, vermoed ik. Hun zogenaamde avontuurlijke pionierschap lijkt mij flinterdun. Als je jarenlang niet meer op vakantie kunt en je hecht niet echt aan het aardse bestaan, dan kun je voor vier euro echt een megavakantie boeken, die zijn weerga niet kent. Daarbij krijg je een 7-jaarlijkse training en wie weet laat de liefde van je leven zich ook naar Mars schieten. Dit kostbare project schijnt haalbaar te zijn, doordat de terugreis geschrapt wordt. Alsof de heenreis maar enkele dubbeltjes kost. Er zal wel gegokt worden op enkele multimiljonairs, die van gekkigheid niet meer weten waar ze nog echt een kick van krijgen, lam van champagne en cocaïne.

In 2023 gaan de eerste vier mensen voorgoed naar Mars, terwijl er vooraf speciale woningen naar Mars geschoten worden. Hopelijk lopen die niet teveel deuken op, als ze al niet in beslag worden genomen door de echte Marsbewoners, die de laatste eeuwen niet veel bijzonders meer beleven. Mars is vergelijkbaar met de aardbol, maar het is natuurlijk een ideaal, meditatief rustoord, zonder de moderne verstoringen op aarde. Toch nemen de pioniers hun moderne communicatiemiddelen mee en alle ellende van dien, wat de serene stilte en ongereptheid van deze rode planeet direct zal verstoren. Er zijn geen kosmische rechtbanken, die deze inmenging verbieden. Ik krijg meteen al de New Yorkse skyline door, letterlijk op Mars. Talloze vliegtuigroutes richting imponerende vakantie-oorden in diepe kraters en langs de zwembaden Mars-smullende dikbuiken, die spieden naar de andere sekse.

Ik ben faliekant tegen dit kosmos-verstorende, imperialistische en hopelijk onhaalbare project. Laat Mars gewoon Mars blijven en zonder de destructieve expansiedrift van de grenzeloze, hebzuchtige, onbetrouwbare mens. Kijk eens hoeveel oorlogen en ellende de mensheid op aarde aanricht, dat besef zou tot respect voor andere, soevereine planeten moeten leiden door er weg te blijven. Ben een beetje de advocaat van Mars, zeg maar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 september 2013


Geplaatst in de categorie: rampen

3.5 met 2 stemmen 102Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
29 september 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Venus wil zich verbinden met Mars.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)