Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Goddelijke harpiste

Waar Lavinia Meijer ook verschijnt, haar liefdevolle uitstraling verlicht het firmament. Ze is inmiddels een wereldberoemde harpiste en ze overtreft koning David in de harpkunst.

De charmante Lavinia is geboren in Zuid-Korea en ze is geadopteerd door een Nederlands echtpaar in Wageningen. Deze stiefouders hebben haar optimaal gecoacht.
Na de Montessorischool deed ze het gymnasium in Arnhem. Daarna zat ze op de conservatoria van Utrecht en Amsterdam, terwijl met name de gedreven Erika Waardenburg haar harples gaf. Ze studeerde keihard en vele uren per dag, terwijl ze niets anders dan een rijzende ster was en is.

Haar beroemde positivistische, diepe kuiltjes aan de zijkanten van haar bescheiden mond sieren haar betoverende verschijning, die Aziatische glimlachtovenarij overstijgt.
We mogen als landgenoten meer dan trots op haar als dertigjarige musica zijn, want we beseffen nog maar amper hoe groots zij is en hoe speels zij met haar muziekvak omgaat. Natuurlijk is zij als mens een onovertrefbare en unieke vrouw, maar zij blinkt vooral uit in haar virtuoze, geniale, daadwerkelijke muziekkunst! Ze hoeft geen componiste te zijn om haar weergaloze uniciteit te vereeuwigen!

Wie van ons zou het niet willen, dat juist zij na een lange dag van afzien aan het einde van het slaapbed zit om je nog even heel fijn lang in slaap te spelen?...


Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=yX8z5BTah0M

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 november 2013


Geplaatst in de categorie: muziek

2.5 met 4 stemmen 66Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)