Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

DWDD naar Nederland 1

De premier van televisieland Matthijs van Nieuwkerk zat bij de aartsvaders van televisieland Jeroen & Paul, die meer en meer op Snip & Snap beginnen te lijken. Hoe tragisch de onderwerpen ook zijn, ze weten er altijd weer een klucht van te maken. Ze lachen zichzelf het apezuur, terwijl er steeds maar weer gasten met een abonnement op P & W aanzitten, zoals die eeuwige zuurpruim advocaat Spong, die na het wegvagen van Brammetje Horlepiep Moszkowics helemaal ruim baan heeft.

Dus onlangs zat Matthijs als gast aan tafel en hij deed niets anders als correcte en niets nieuws toevoegende antwoorden geven. De enige reden, waarom hij was uitgenodigd was, dat zijn DWDD volgend jaar naar Nederland 1 wordt verplaatst, wat heel Nederland allang wist.

De Nederlandse televisie is een bevriende kliek overbekenden, die elkaar over en weer uitnodigen en daarmee de tirannie genaken. Melig van de drank en mediageilheid hebben ze niet door dat ze ons als kijkers voor gek zetten met saai, gestileerd, braaf, voorspelbaar mediawerk.

Eva Jinek doet het met ene Freek Dierentuinfreak en Astrid Joosten heeft inmiddels een liaison met weerkluns Gerrit Hiemstra. Jeroen Pauw heeft zich na zijn geheime relatie met Mies Bouwman op Annechien Steenhuizen gestort en Mark Rutte is een staatsgevaarlijkgeheime relatie met Emil Roemer begonnen, terwijl Joris van Showroom rommelt met Erica Terpstra, die op staatskosten de wereld aan het ontdekken is. Jammer voor haar staat het budget geen gigolo-bezoek toe (hahaha, wat liggen we in een deuk!) en ze verzwijgt dat Joris ieder weekend van wanten weet.

We denken inmiddels met zijn/haar allen, dat Matthijs volgend jaar met zijn DWDD vrolijk voortgaat op Nederland 1 en dat zal hoogstwaarschijnlijk ook wel gebeuren, maar het is mij nog steeds een raadsel hoe die 53-jarige kloon van Emil Ratelband alsmaar in de versnelling kan blijven of het moet toch echt zo zijn dat hij aan de de speed is, want wat moeten wij geloven van het feit dat hij zegt vroeg naar bed te gaan en weinig tot geen alcohol te nuttigen? Alles wellicht, maar hij spreekt daarbij niet over andere pepmiddelen, zoals guarana, ginsing, cafeïne en mescaline. Naast wat ik reeds noemde.

Dat wordt volgend jaar heftig op Nederland 1, want na het flitsende, ADHD-achtige, opgefokte DWDD-geweld (de gastheer of gastvrouw moet snel het zegje doen, want Matthijs popelt zichtbaar van ongeduld om 'Aan tafel!' te roepen!) krijgen we na een ordinaire flitsreclame direct de wereldellende op ons dak, een snelle inlichting over de gasten in P & W, gevolgd door de zeurderige problematiek in Radar, de navrante ellende in Opsporing Verzocht met alle agressieve beelden erbij, het kleingeestige gezeik van verwende burgers bij de Rijdende Rechter en Gemist met openbaar gesnik, wat Henny Huisman overtreft of een documentaire over een zojuist overleden bekendheid, die de herhaling (godzijdank!) van P & W doet vervallen.
Als kijker heb je er een dagtaak aan om al die samengepropte zooi te verwerken, als het al te verwerken valt.

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 december 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.8 met 5 stemmen 119Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
16 december 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Gewoon niet meer kijken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)