Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Respect voor homoseksuelen

Terwijl Poetin nog eens een Russische versie van De Universele Rechten Van De Mens op zijn deurmat vindt, met de vriendelijke groeten van Obama, heeft diezelfde Obama ook nog eens het lef (hoewel het de gewoonste zaak van de wereld is, behalve in dictaturen!) om twee prominente lesbiennes naar de Olympische Winterspelen in Sotsji te sturen; Billie Jean King en Caitlin Cahow.

Billie Jean King is een oud-tennisster van statuur, openlijk lesbienne en een homorechtenactiviste. Wie denkt bij haar naam niet aan de superhit 'Billie Jean' van Michael Jackson en bij King aan Martin Luther King. Deze 70-jarige vrouw zal aanwezig zijn bij de openingsceremonie op 7 februari 2014.

De 28-jarige Caitlin, ijshockeyster en openlijk lesbienne, zal aanwezig zijn op 23 februari 2014 bij de sluitingsceremonie. Zij is afgestudeerd aan de Harvard University. Antropologie met Frans als bijvak.

Het is gedurfd en krijgshaftig van Obama dat hij zelf niet naar Sotsji gaat. Want het is niet niks wat daar in Rusland allemaal uit naam van een mensonterend homobeleid plaatsvindt. Gespierde machoberen slaan zonder pardon vrouwelijke mannen in elkaar, puur omdat ze de vrouwelijke kanten in zichzelf niet erkennen, laat staan durven ervaren.

Kort gezegd: zij haten liefde. Want het is een natuurlijk gegeven dat mannen van mannen houden en vrouwen van vrouwen houden. Naast natuurlijk de overheersende standaardliefde tussen mannen en vrouwen. Iemand die een man of een vrouw, die op het gelijke geslacht valt, fysiek mishandelt en misschien wel naar het leven staat, haat liefde en zal hoogstwaarschijnlijk als hetero (of verborgen homofiel) niet weten wat liefde is en niet weten hoe lief te hebben.

En dan te bedenken dat Poetin een Russisch-orthodoxe fanaticus is, die iconen met afbeeldingen van Jezus, Maria en heiligen vereert en kust, maar ondertussen deze wreedheden gedoogt. Dat illustreert weer eens de onchristelijke hypocrisie van een gestagneerde godsdienst.
De huidige Christus herkent hij niet en laat hij kruisigen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 19 december 2013


Geplaatst in de categorie: discriminatie

3.2 met 9 stemmen 1.435Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
mobar
Datum:
19 december 2013
Ik hoop dat ik de dag nog zal meemaken dat het allemaal niks meer uit maakt, en dat je ook gewoon een heteroman op straat op de mond mag zoenen zonder daarvoor een vrouw of burgermeester te moeten zijn. Goed geschreven, graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)