Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Aalmoezen

Vanaf het begin van de crisis zijn wij al vertrouwd met het verschijnsel van de zogenaamde voedselbank. Eerst was er in onze gemeente maar een verzamelpunt, waar de sociaal zwakkeren en de minst bedeelden in onze maatschappij een keer per week terecht konden voor het afhalen van een goed gevulde tas met de meest noodzakelijke etenswaren. Niemand zou dit met plezier hebben gedaan en je kwam ook pas in aanmerking voor deze wekelijkse gift na een uitgebreide en degelijke screening.

Nu er, enige jaren later, in den lande vele voedselbanken zijn en druk worden bezocht, zijn wij er, die er geen gebruik van hoeven te maken, al een beetje mee vertrouwd geraakt. Hoewel: iedere keer, wanneer mijn echtgenote en ik tijdens het boodschappen doen langs een voedselverdeelpunt komen, bij ons in de buurt een kerk, zeggen we herhaaldelijk tegen elkaar, dat dit toch triest is, terwijl topmanagers met bonussen, wachtgeld- en afvloeiingsregelingen van enige miljoenen mooi weer spelen.

De laatste tijd valt ons echter ook iets op rond de voedselbank in onze buurt: naast de weinige moeders en vaders, die met kinderwagen of fiets hun tassen komen ophalen zie je steeds meer personen, die dat per auto doen. Zij slingeren de tassen bijna achteloos op de achterbank of in de kofferbak met een houding van: ziezo, dat is weer binnen. Misschien behulpzame buren van nooddruftige personen, maar mogelijk ook personen die op die manier hun heilige koe nog niet willen wegdoen.

Schrijver: Günter Schulz, 29 december 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

5.0 met 3 stemmen 186Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
T. Kolk
Datum:
29 december 2013
...ook nog een sigaret in de mond, en 2 kleine hondjes op de achterbank.
Staat wel even om de hoek geparkeerd,
dat nog net wel.
Naam:
mobar
Datum:
29 december 2013
Goed geschreven.
Naam:
Petra Hermans
Datum:
29 december 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Het zit in de mens, Günter, om behoorlijk misbruik
te maken van gratis goede initiatieven!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)