Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Spiritisme en spirituele genezing

De term Christusgeest las ik voor het eerst in het werk van Rudolf Steiner, die ook over het Christusbewustzijn schreef.
Ik was meteen om en ik rekende af met mijn gereformeerde en roomse verleden.
Ook het werk van Jacob Slavenburg over de gnostici sloot ineens naadloos bij mij aan. Ik ontdekte ineens dat de kerkinstituten mij bedrogen hadden inzake het beeld van Christus Jezus. De Christusgeest is dan ook niet religiegebonden en kan in iedereen herkend en ontwikkeld worden. Ik las o.a. 'Boodschappen van Maitreya de Christus', ontvangen door Benjamin Creme en 'In een Oosterse Rozentuin' van Hazrat Inayat Khan, nota bene vertaald door Ina Boudier-Bakker, die dus ook weet had van de soefie-mystiek.

Ik las ook in een boek van de White Eagle Lodge, waarin ik de term Christusgeest opnieuw tegenkwam. Ieder mens heeft in het hart een leidend licht, de Christusgeest, de geest van de goddelijke liefde. Ontdek het en straal het uit!

Op 22 februari 1936 is de White Eagle Lodge in Londen opgericht, met als medium Grace Cooke, die door White Eagle Minesta wordt genoemd. White Eagle is een wijze, liefdevolle leraar uit de spirituele wereld, die via het medium Grace sprak/spreekt. De wereldwijde organisatie doet aan meditatie en spirituele genezing. Er staat een tempel bij Liss, in Hampshire. In Nederland zijn er Stercentra in Den Haag, Bennekom en Vijlen.

Grace overleed in 1979 op 87-jarige leeftijd en haar man Ivan overleed twee jaar later.

Het eerste boek van White Eagle heet 'Illumination', wat me direct deed denken aan 'Illuminations', de meesterlijke prozagedichten van Arthur Rimbaud, die op zijn manier ook sterk in de Christusgeest leefde/leeft. White Eagle klinkt als de naam van een Indiaans opperhoofd en hij wordt dan ook als zodanig afgebeeld, wat me weer doet denken aan die keer dat ik in een LSD-achtige trip een Indiaans opperhoofd zag, die mij de weg wees, terwijl ik een uur lang onstuitbaar sjamanistische songs zong.

Het spiritistische werk van de heilige Grace Cooke, de inzichten van Edgar Cayce en vele andere paragnostische zieners overstijgend, wordt vandaag de dag voortgezet door haar integere dochters Joan en Ylana.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 januari 2014


Geplaatst in de categorie: liefde

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 153Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)