Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Alweer een topactrice ontdekt

Op zondagavond zijn er twee kunstprogramma's achter elkaar op Nederland 2, na het prettig-gestoorde praatprogramma van de altijd even charmante Eva Jinek.

In een praatprogramma over kunst zat onlangs de intrigerende actrice Lies Elisabeth Suzan Ceciel Marijke Visschedijk.
Zij is op 14 januari 1974 geboren in Heel, in Midden-Limburg, een dorpje van pakweg 4000 inwoners. Lies studeerde aan de toneelscholen in Utrecht en Amsterdam. Daarna speelde ze o.a. in 'Madelief, krassen in het tafelblad', 'Alles is Liefde', 'Briefgeheim', 'Loft', 'Gooische Vrouwen', 'Hemel op Aarde', met Huub Stapel als priester in deze volledig in het Limburgs gesproken film.
Tenslotte speelde ze tot nu toe de hoofdrol in 'Soof' van Antoinette Beumer.
Ze is een innemende en hoogst getalenteerde vrouw, van wie we nog veel mogen verwachten, want ze is vandaag jarig en ze is 40 jaar geworden. Dus staat ze aan het begin van haar filmcarrière! Na Soutendijk Visschedijk!

Op haar dertigste trouwde ze met de acteur Marc van Uchelen. Zij kregen twee zonen. Marc speelde o.a. in 'De aanslag', 'Terug naar Oegstgeest', 'Ernstige Delicten', 'Gooische Vrouwen' en 'Divorce'. Scheiden is bij hen nooit een optie geweest, ook al gingen beiden wel eens vreemd, maar dat moet kunnen, want er is nu eenmaal een scheidslijn tussen ware liefde en meeslepende seksaffaires.

In juni 2013 pleegde Marc zelfdoding. Hij werd 42 jaar.

Ik vind het stoer, liefdevol, krachtdadig, moedig en knap van vrouwen, die er op zo'n manier alleen voor komen te staan om hun gezin draaiende te houden, ondanks hun enorme verdriet en een plotseling loodzware krater van eenzaamheid.
Ik heb veel respect voor vrouwen als Lies, die zonder wrok het leven weer weten te omarmen..

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 januari 2014


Geplaatst in de categorie: film

2.0 met 3 stemmen 101Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)