Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Drie keer goud is binnen en doorgaan!

Het was kantje-boord voor de schaatser Michel Mulder, maar hij heeft toch echt het goud op de 500 meter schaatsen te pakken! Het scheelde maar een haarlengte van zo'n zeventien centimeter met de zwaar gefrustreerde Jan Smeekens, die zilveren finalist werd.
Michels tweelingbroer Ronald presteerde evenzeer formidabel, want hij wist zich van een zesde plaats naar de derde plek te schaatsen. Michel en Ronald zijn in Zwolle geboren, dus kunnen ze daar over een mooi beeld gaan nadenken. Ergens bij het beeld van Herman Brood natuurlijk, want die was op zijn manier ook een Olympisch kampioen. Objectief gezien vind ik dat gejaag op records maar gekkenwerk en zie ik er de zin absoluut niet van in. Een beetje sporten is natuurlijk wel gezond, maar je kunt het ook overdrijven en dan kan er sprake zijn van een gevarenzone, zoals een hartaanval wegens abnormale bejegening van het lichaam. Het is winnen of verliezen, alles of niets, wit of zwart. Juist dat extreme dualisme getuigt van de Spartaanse barbaarsheid ervan. Concurrentiestrijd leidt vaak tot onmenselijke taferelen.

De schaduwkanten van topsport worden vaak in de doofpot gestopt, maar daarmee zijn ze er nog wel. Neem de vele topsporters, die rigoureus afhaken en een einde aan hun leven maakten, zoals de keeper Robert Enke, de judoka Jelena Ivasjtsjenko en de wielrenner Marco Pantani. Door de lat alsmaar hoger te leggen raken velen in ademnood en is topsport voor velen helaas een poel des doods geworden.

Ook zo genoten van de intense, veelbetekenende omhelzing tussen Vladimir Poetin en Irene Wüst! Het hele homo-gedoe leek in één keer weggevaagd! Zou hij wel weten dat Irene lesbisch is? Dat is dan weer een vraag, die mij hoogst intrigeert. Ik vond het wel een sympathiek gebaar van hem en ik meende zelfs iets te bespeuren van echte liefde, want ja, hij is weer op vrijersvoeten na zijn scheiding. Dus vermoed ik dat hij niet weet, dat zij lesbisch is, wat een flinke opsteker voor de Russische homoseksuelen is! Ook als hij het wel weet!

Ondertussen kregen we nog een foto van ons koninklijk carnavalsstelletje te zien, beiden op een oranje fiets en o, o, o, wat waarderen we hun immense inzet! Laten ze de drie prinsesjes echt twee weken in de steek? Is jeugdzorg Wassenaar al gealarmeerd?

Maar er is meer te doen vandaag de dag, want Ronald Plasterk en zijn defensieve minnares liggen onder vuur en we zijn benieuwd of zij hun politieke positie mogen behouden. Ik vermoedde eerder al van wel, maar het ligt er maar aan hoe sterk de oppositie het gaat spelen. Moties van wantrouwen lijken mij het minste wat dit verraderlijke stel verdient. Landverraders als ministers klopt natuurlijk voor geen zeventien centimeter. Het is buigen of barsten, ijdeltuiten! Al bedoelden ze het natuurlijk niet zo kwaad, liegen op topniveau is abject en infaam, om Brammetje Horlepiep Moscowitsch nog eens te citeren. Maar als beide ministers gaan vallen, dan valt het kabinet Rutte ook en dus moet je er maar vanuit gaan, dat die gladjanussen er wel een mouw aan breien. Of niet en dan staan ze ook in hun werkeloze hemden. Maar wat kan ons het bommen als dit schurkenkabinet valt, niets toch, temeer dat we lekker al drie gouden plakken hebben en het prijzenspektakel wel voortduurt!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 11 februari 2014


Geplaatst in de categorie: sport

3.0 met 1 stemmen 65Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)