Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een tactische optie voor onze sporters

Jezus van Nazareth was fel gekant tegen hen, die wetten naleven, ten koste van de vredelievende humaniteit. Hij zei: 'Wee de Schriftgeleerden en de Farizeeën!'.

In Oeganda staat president Museveni op het punt om een anti-homowet te tekenen en hij doet het met alle plezier, na een halve fles whisky en de kick van de wereldaandacht. Vergeet niet dat Hitler vele homoseksuelen heeft laten vergassen, naast kwetsbaren als Roma-zigeuners, geestelijk gehandicapten en Joodse medemensen.

In Rusland zit ook al zo'n halve gare, die vrolijk blijft ginnegappen bij zijn anti-homowet. Als de gelikte sausbeelden van de Olympiërs binnenkort verbleken, zal de rauwe werkelijkheid des te harder toeslaan.

Er sijpelen al voortekenen doorheen. Zo werden de beeldschone, poeslieve, integere zangeressen van Pussy Riot voor het oog van de wereld met pepperspray in de oprechte ogen gespoten, nog voordat ze iets konden zingen. Zij kregen zweepslagen van reuzen in nazi-pakken, niet van Ko de Boswachter, maar van Ko Zakken! Ze vernielden een gitaar en ze smeten de kwetsbare dames tegen de grond, terwijl ze nog eens zweepslagen uitdeelden, zelfs aan een journalist.

Wat een zichtbare en afschuwwekkende respectloosheid jegens de ook aanwezige dichteres/journaliste Maria Aljochina en de filosofiestudente/moeder Nadezjda Tolokonnikova!

Zolang zij onrechtvaardig blijven hameren, zolang moeten wij rechtvaardig blijven hameren. Ze wilden enkel een protestlied zingen onder een grote reclameposter voor de Olympische Spelen. Ze worden geregeerd door onderdrukkers en huichelaars. Onze zware delegatie is inmiddels al weer verleden tijd en niemand wil die discussie opnieuw opvoeren, behalve mensen zoals ik, want ik blijf erbij, dat we als land een totaal verkeerd signaal hebben afgegeven. Obama, Merkel en Hollande waren veel wijzer. En zeg nu zelf, zou je wijsheid willen verbinden met het bange kuikentje, dat zijn adelaarsnest in het Torentje zo lang mogelijk wil verdedigen en met die met exclusief voedsel volgevreten buitenkantshowers, die inmiddels Olympiërs in Lech spelen? Och, gunst!

'Niet bekvechten over homorechten over de ruggen van de sporters heen!', zei zo'n getrainde praatsmurf aan het begin van de Spelen, maar het is de vraag of die sportievelingen wel zo sportief zijn, als ze zichzelf boven de misstanden van medemensen voelen verheven!

Een juiste actie is nog mogelijk, door na het doven van dat lullige waakvlammetje met alle Nederlandse atleten naar de Wolga af te reizen om daar ten overstaan van de wereldpers alle gewonnen medailles in die rivier te smijten. Moet je eens opletten, wat dat teweeg brengt! Zowel bij de trotse Russen als bij de euforisch geladen Nederlanders, die hopen op een flinke afterparty met veel bier en barbecuevlees in pittige Johma-sausen. Juist dat katergevoel zal dan de solidariteit met de wereldwijde homogemeenschap kenbaar maken.

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 februari 2014


Geplaatst in de categorie: psychologie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 72Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)