Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Onverzadigbaar hebzuchtige rijken

Er zijn al zoveel topfiguren door de mand gevallen als gewetenloze geldgraaiers, wat het vertrouwen in bestuurslieden sterk heeft beschaamd. Het gaat velen blijkbaar allemaal om de poen en al hebben ze meer dan genoeg, dan verdonkeremanen ze nog miljoenen voor de belastingdienst. Bankrovers en ordinaire struikrovers in driedelige maatpakken.

Trap maar niet meer in al die keurige kledij en misleidende manieren, want juist die vermomde geldwolven stelen het meeste van de gemeenschap. Zij ervaren geen gemeenschap, omdat ze egoïstisch gestoord zijn. In de ban van het grote geld en wat je daar allemaal voor kunt kopen; grote villa's, kastelen, exclusieve luxe, mooie vrouwen, snelle Ferrari's, bombastische plezierjachten, juwelen, verwencruises, diners in de rijkste hotels, harddrugs en noem maar op.

De 62-jarige ex-voetballer Ulrich Hoeness heeft 28 miljoen euro verduisterd, waarvoor hij onlangs is veroordeeld tot drie-en-een-half jaar gevangenisstraf.
Hij was dertig jaar de manager van Bayern München, maar omdat hij energie over had, hij voetbalde immers niet meer, heeft hij financieel doelpunten gescoord. Winnen en winst, de rotte plek van het kapitalisme, wat net zo erg is als het uitbuitende communisme. De uitwassen van het (witwassen van) het kapitalisme zijn nog maar het topje van de ijsberg.
In de arme landen worden vrijheidsstrijders voor gelijkheid door grote internationals als Shell de kop ingedrukt. De Duitse theoloog Ulrich Duchrow vergeleek de bevrijdingsstrijd in de Derde Wereld van het westerse, anti-spirituele kapitalisme met de strijd tegen het nazisme.

Ulrich is mede-eigenaar van een braadworstfabriek. Dus boycotten die beduimelde worsten en die hansworst Ulrich al helemaal! Op zijn dertigste overleefde hij als enige een vliegtuigongeluk, terwijl drie anderen overleden. Blijkbaar heeft de ondankbare pias er niets van geleerd en is hij desondanks hovaardig en gretig geworden.
Nu is het milieu van topvoetballers vooral tegenwoordig walgelijk kapitalistisch en zal hij in de loop der jaren danig besmet zijn geraakt, wat overigens zijn criminaliteit niet vergoelijkt. Bedenk wel dat hij niet de enige is!
Streden de arme burgers tijdens de Franse Revolutie nog tegen zichzelf extreem verrijkte koninklijken en adellijken, vandaag de dag behoren profvoetballers en de bobo's daar omheen tot dezelfde categorie. Onkruid vergaat niet, alleen de manifestaties verschuiven. Zo wordt Poetin niet voor niets met een tsaar vergeleken, maar tsaren waren respectvoller en hadden een vreedzamer visie op de samenleving en de kunstbeleving. Tsaren waren kortom wel van integere inborst en kwalitatieve signatuur. Met ellebogenwerk omhooggewerkte rauwdouwers uit de arbeidersklasse, zoals Poetin, verloochenen hun afkomst nooit, ook al betreden ze met gestolen macht en rijkdom nog zo de voornaamste rol.

Iets dergelijks is met Ulrich gaande. Vroeg of laat vervallen deze maanzieke charlatans stuk voor stuk tot hun ware aard. Ze reageren vanuit hun jeugdige, traumatische minderwaardigheidsgevoelens, het zich achtergesteld voelen. Ze koesteren zoveel haat vanuit hun armoedige jeugd, dat ze zelfs over lijken gaan om maar aan groot geld en overdreven aandacht te komen. In wezen zijn ze onbehandelde geesteszieken, omringd door geestverwanten, die de gezonde mensenwereld in gevaar brengen, omwille van hun perverse, demonisch hebzuchtige begeerten.

Van mij mag die nare Ulrich voor de rest van zijn corrupte, asociale leven achter slot en grendel. En dan mag hij nog blij zijn dat hij aan de guillotine ontkomt. Corruptieschandalen liggen terecht extra gevoelig tijdens de huidige wereldcrisis. Geen bier en braadworst meer voor hem, maar leidingwater en droog witbrood!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 maart 2014


Geplaatst in de categorie: woede

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 85Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)