Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Homo digitalis

Nog maar net gewend aan mijn eerste smartphone de 3S, een krijgertje, duizelt het me de laatste dagen van een techno overdosis. De eerste foto’s van Apples nieuwe vlaggenschip, de 6, zijn al op illegale Chinese sites verschenen. Qua camerapixels en opslagcapaciteit ben ik in het stenen tijdperk beland en durf ik mijn exemplaar nauwelijks meer uit mijn broekzak te halen.
Hoongelach was laatst mijn deel.
‘Jongens, kijk eens wat hij heeft opgegraven..’
Ik heb ook nog geen Iwatch, ik zit zelfs niet in The Cloud.
We evolueren tot homo digitalis. Mark Suikerberg koopt de Oculus VR omdat we in de toekomst allemaal met een skibril in onze eigen virtuele realiteit schijnen rond te dwalen.
Met Google Glass kan ik op elk moment door iedereen worden opgenomen en uitgezonden. De Alexander Klöppinkjes spinnen van autistisch genoegen; ‘Hoe vet is dit’ en presenteren de eerste Whizz peuter die, voordat hij uit de luiers is, al door Facebook voor een miljard is overgenomen.

En dan nu de Ipadschool van Maurice de Hond waar ze op het schoolplein elkaar niet meer gewoon venijnig knijpen of pootje haken maar allemaal apart en in stilte over hun beeldschermpjes swipen. Mijn buurman kan zijn centrale verwarming op afstand besturen, houdt een scherp oog op zijn energieverbruik, heeft 5000 illegaal gedownloade boeken op zijn e-reader en streamt de laatste films via een piratensite. Het complete werk van ieder oud idool heeft hij op Youtube, familiefoto’s bewerkt hij met Instagram om er daarna nooit meer (want niet afgedrukt en ingeplakt en dus na een tijdje onvindbaar) naar te kijken.

Je moet er bij zijn wil je de boot niet missen,..toch?
Maar wat is er heerlijker dan de boot te missen en alleen in stilte op een eenzame kade achter te blijven. De golfjes klotsen, je ruikt de zee en echte mollige wolken drijven op een zoele wind voorbij. De boot wordt steeds kleiner en verdwijnt aan de horizon.
Ik luister naar de laatste vogels in de schemering zonder me af te hoeven vragen of het een ringtone of een app is. De knoppen van de appelbloesem wringen zich uit het dorre winterhout en ontvouwen zich in de lentezon. Kobaltblauwe kevertjes bedrijven de liefde op de eerste bloemblaadjes.

Wat is de werkelijkheid en wat is het waard om niet gemist te worden.
Dat Windows XP na 8 april niet meer ondersteund en ge-udated wordt.. heerlijk! Langzaam verkruimelt straks mijn software, functies vallen uit, bestanden zijn niet meer bereikbaar en in stukjes gehacked glijd ik op mijn dooie akkertje het digitale tijdperk uit..

Schrijver: trawant, 3 april 2014


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.9 met 7 stemmen 130



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
3 april 2014
Mooi stukkie en zo waar...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)