Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Krankzinnige moordenaars nuanceren niet

Het is een teken aan de wand, dat een uiterst vredelievende en minzame pater als Frans van der Lugt door gemaskerde leden van Al-Nusra (extremistische moslim-gekken!) werd geslagen en met twee kogels door zijn geleerde/wijze hoofd op lafhartige wijze werd vermoord!

De 75-jarige Jezuïtische pater, met Franciscaanse inborst, bleef trouw aan zijn klooster in Homs, aan de overgebleven gelovigen van diverse pluimage en aan de bijzondere, christelijke en islamitische iconen, die hij daar bewaarde. De intens lieve en verlichte man plukte grassprietjes om daar soep van te maken, bestemd voor gehandicapte moslims.

In een uitzending van 'Een op Een' vertelde een intieme vriendin van hem, dat er ooit tijdens een eucharistie-viering twee moslima's in totaal bedekte kledij twee bossen bloemen op het altaar legden, uit dank voor zijn fantastische werk voor de kwetsbare gehandicapten. Er zat geen bom in verborgen, nee, het was absolute dankbaarheid!

Pater Frans zei ooit, dat hij aan de kant van het regime stond, omdat hij tegen een gewelddadige revolutie was. De presidentsvrouw Asmaa al-Assad bezocht ooit een landbouwproject van hem. Dit is hoogstwaarschijnlijk de reden, dat enkele godsdienstwaanzinnige, gewetenloze huurlingen de heldhaftige pater Frans hebben geliquideerd.

Al kan het ook absurde, religieuze haat geweest zijn of zelfs haat om de haat. De menslievende man deed nog geen vlieg kwaad. Dat maakt het karma van zijn dwaze moordenaars gruwelijk zwaar en terecht. De goddelijke, godminnende zielenstrijd van hun heilige slachtoffer hebben ze enkel geschampt.

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 april 2014


Geplaatst in de categorie: idool

3.8 met 4 stemmen 124Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)