Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Dominee weert zich tegen kerkse homofobie

De 33-jarige emeritus-dominee Dustin Burggraaf wordt net als Jezus op die leeftijd mentaal gekruisigd door het arrogante bestuur van de Hersteld Hervormde Kerk van het overigens pittoresk gelegen Wijk en Aalburg, waar Dustin ooit dominee was. Sinds een noodlottig auto-ongeluk is hij niet meer werkzaam als dominee. Tijdens een bezoek aan het concentratiekamp Dachau zag hij wat de nazi's met zijn soortgenoten hebben gedaan en hij besloot om het taboe op homoseksualiteit in de reformatorische/gereformeerde kringen te doorbreken, nadat hij jarenlang met zijn verborgen geaardheid had geworsteld.

Hij kwam uit de kast via een eerlijk artikel in het Reformatorische Dagblad. Hij roept iedere homo/lesbiënne op om ermee voor de dag te komen en het bespreekbaar te maken. Let op, dit gaat over Staphorst-sferen in de top van Noord-Brabant. Hij zegt, dat homo's onveilig zijn binnen ouderwetse kerkinstituten. Ze worden vaak gewelddadig bejegend en ze denken vaak aan suïcide.

Alsof deze uiterst kwetsbare mensen het al niet moeilijk genoeg hebben, doet iemand als de aarts-conservatieve, inhumane, goddeloze, liefdeloze, veroordelende ouderling M.G. van der Hoeven uit Delfgauw er nog een flinke schep bovenop. Droomde er ooit van om dominee te worden, schopte het niet verder dan verbitterde, frustratie-afreagerende ouderling. Deze zwaar geïndoctrineerde stijfkop heeft nota bene het gore lef om een gehandicapte dominee als mens totaal af te keuren. Deze ontspoorde buldog vraagt de directie van de HHK om Dustin meteen zijn ambt te ontnemen. Hij noemt homofilie een zonde en vijandig jegens God, let op, zijn zelfgecreëerde HHK-god, zijn zelfgesneden afgodsbeeld. Ene Jan Hoek wil, dat Dustin een homoseksuele relatie afkeurt, want anders zou hij het slechte voorbeeld geven. Het is walgelijk, dat er nog steeds zulke bekrompen, haatdragende, betweterige, religie-gestoorde onbenullen in de omloop zijn, die zichzelf beter vinden dan alle liefdevolle homo's en denken, dat hun voorstelling van de hemel enkel voor hen is bedoeld, wat op deze manier zeker niet het geval is! Bovendien zouden deze zwarte kousen demonen verplicht naar Dachau moeten! Om zichzelf daar rot te schamen!...

Christus Jezus hield met name van tollenaars, melaatsen en hoeren. Christus Jezus nam het op voor de zwakkeren en de anders-zijnden, de paria's en de niet-aangepasten. Hij ging tekeer tegen betweterige schriftgeleerden en machtslustige farizeeërs. Hij heeft al die misleidende, zielsvergiftigende, autoritaire, van de Ware Liefde afgedwaalde, homo's pestende en onderdrukkende, ontaarde, ontmenselijkte, intolerante en egoïstische kerkrichtingen niet gewild. Nogmaals, Hij zegt, dat we de ander moeten liefhebben als onszelf. De ánder! Juist de ánders-geaarden en ánders-denkenden! Met de Levengever als de Totaal Andere!... Want een gelijkgestemde aardig vinden, is een peulenschil.
Nou, dan maken ze Dustin maar tot ex-dominee, het zou wat, hij zou er goed aan doen om zelf die macabere, levensvreugde vergallende poespas de rug toe te keren en naar Amsterdam te verhuizen.

Lekker beesten in Sodom en Gomorra! Há!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 mei 2014


Geplaatst in de categorie: discriminatie

4.0 met 1 stemmen 1.435Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 mei 2014
In het Reformatorisch Dagblad stond een opvallende reclame voor het boek 'Een onwaarschijnlijke bekering' van Rosaria Champagne Butterfield. Tjonge, wat een heerlijke naam!
Deze voormalige hooglerares en overtuigd lesbienne ging ergens in de jaren negentig van de vorige eeuw geheel overstag en bezag haar lesbische praktisering als zondig en werd een christin. Ze trouwde braaf en kreeg kinderen, waar uiteraard niks mis mee is, maar wel het neveneffect, namelijk als je het in combinatie ziet met afzetting jegens haar lesbische natuur. Ze staat paraat om zichzelf tegen het 'zondige', lesbische geseks te weren. Dit werd door de leerlingen op haar voormalige universiteit weersproken en als onchristelijke hypocrysie gevonden.
Homoseksuele mensen zijn net zo christelijk als hetero-seksuele mensen, de sekse-voorkeur doet er niet toe. Uitermate gek, dat streng-christelijken, zoals de lezers van het RD, daar nog steeds onderscheid in durven te maken. Alsof God niet van homoseksuelen zou houden!
Echte christenen veroordelen homoseksuelen niet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)