Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De massamoord in Tuam is de bekende druppel

Ik heb vandaag aan mijn geestelijk leidsman van vroeger in het klooster te Egmond-Binnen gevraagd om mij uit te schrijven als zijnde nog rooms-katholiek. Ik wilde dat al jaren, maar liet het verslonzen. Of dat wel of niet lukt, doet er in wezen niet echt toe, omdat ik mijzelf al jaren niet meer als rooms-katholiek beschouw.

Ik heb niets meer met kerken en geloofsgemeenschappen. Persoonlijk in de Christusgeest geloven is mij genoeg. Na al die seksschandalen, beperkingen en uitsluitingen, vooral van de homoseksuele medemens, heb ik er meer dan genoeg van. Sommige bisschoppen leven als vorsten en bezitten paleizen en dure auto's.
Maar de druppel, die de emmer deed overlopen, is toch wel die massamoord door de Zusters van Bon Secours in Tuam. Ik refereer even aan mijn beschouwing van 5-6-2014 om niet in herhaling te vervallen.
Ik schreef al boze brieven naar het Katholiek Nieuwsblad, de Bisschoppen Konferentie en op de website van de Zusters van Bon Secours. Andere roomse bolwerken zullen mogelijk volgen, daar ik terecht vol intense woede zit jegens dat machtige Fort Rome. Aartsbisschop Michael Neary is ook vol afgrijzen en bedroefd, eindelijk een hoge ome, die humaan reageert. Hij stelt ook dat het archiefmateriaal van de Gruwelzusters in 1961 is overhandigd aan de Galway County Council en de gezondheidsautoriteiten. Volgens hem heeft de roomse kerk geen bewijspapieren in handen. Dat hoeft ook niet, snuggere Peppi, want het ware bewijsmateriaal is immers niet vergaan door de tijd.

Ik hoop dat meerdere roomsen op de wip eindelijk de knoop doorhakken en zo hun (anti)stem waardig laten klinken!


Zie ook: http://dry.sailingissues.com/uitschrijven-kerk.html

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 juni 2014


Geplaatst in de categorie: woede

3.0 met 4 stemmen 101Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 juni 2014
O, die schoongewassen schijnheiligheid van de roomse geestelijken met al hun pracht en praal, wat ze maar niet willen loslaten, terwijl Christus Jezus dat nadrukkelijk wenste als eerste vereiste naar de ware verlichting!
Al die priesters, bisschoppen en kardinalen blijven straks als zwaar geïndoctrineerde robotten hun lege rituelen uitvoeren, hun gebakken lucht presenteren als zielsgebakjes van de zogenaamd beste bakker, als narcistisch-gestoorde theaterartiesten, terwijl hun speelzalen allang zijn leeggelopen.
Ik heb er de laatste dagen nachtwerk aan, maar dat heb ik graag voor die monddood gemaakte, walgelijk vermoorde en respectloos weggesmeten kinderen in Tuam over!
Ik schrijf naar roomse bolwerken, wat ik kan, ook al weet ik dat ze niet tot amper zullen reageren. Eenmaal volstrekt zonder aanhangers stort hun kapitalistische, potsierlijke, onzinnige imperium vanzelf ineen! Dan zal blijken, dat zij niet de Ware God dienden, maar de Mammon, het schrikbarende Fantoom, de Antichrist, de Nepgoderij, de Spirituele Kwakzalverij.
Want Ware Liefde doodt niet en sluit geen enkel levend wezen uit!...
Ik resteer inmiddels als boeddhistisch-humanistisch en als christen zonder aardse banden. Bij Sint-Franciscus zou ik mezelf nog wel willen rekenen, maar dan zonder het feit, dat hij ooit Rome om permissie heeft gevraagd om zijn armoede-orde te aanvaarden!... Want die nederige actie was teveel van het goede!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)