Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ook de wedstrijd tegen Australië gezien?

En wat was het spannend hé, ik zat op de rand van mijn bank en ik volgde iedere hockeystickmep met grote spanning.
Terwijl heel Nederland zich opmaakt voor de WK voetbal in Brazilië, is het WK hockey in volle vaart gaande en minstens zo enerverend en boeiend. Sommigen zien het WK hockey wellicht als een voorprogramma, maar het kan wel eens andersom uitpakken!...
Het mag van mij, al die oranje vlaggetjes en Hup Holland Hup vlaggen, maar hou een slag om de arm, want de armen in Brazilië worden er nog armer van en de toch al exuberant rijke FIFA sleept de winst met zich mee. Maar goed dat de betaalbare, volkse televisie is uitgevonden. Ik wist het niet echt van mijzelf, maar ik vind hockey geen elitaire sport meer en toch chiquer en eleganter dan voet-bal-getrap.

De bondscoach van het Nederlandse WK-hockeyteam is de 41-jarige, Argentijnse Max Caldas. Deze gezette grizzlybeer won al goud met ons nationale hockeyteam tijdens de Olympische Spelen in Londen, met als gevolg dat hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd, natuurlijk een beetje op aandringen van prinses Maxima.

Max is in 2000 gescheiden van de Australische hockeyster Alyson Annan, die in 2005 hertrouwde met de Nederlandse oud-hockeyster Carole Thate. Ze kregen samen twee kinderen. Nou is de reden van de scheiding ook gelijk duidelijk. En wellicht is zijn felheid tijdens de wedstrijd tegen Australië ook logisch te verklaren.

Kim Lammers en Naomi van As scoorden tegen de geelgetinte beauty's uit Down Under en een tegendoelpunt bleef uit, waardoor onze hockeydames doorgaan naar de halve finale, ook al spelen ze a.s. maandag nog tegen de Zuid-Koreaanse spetters.
Topscoorster Maartje Paumen miste drie keer op doel en ze baalde verschrikkelijk. Ik heb nog nooit zoveel walging op een gezicht zien staan. Topsport en heftige emoties. Tijdens de doelpunten schreeuwde ik het uit van pure blijdschap. Wat een geniale techniek, wat een sublieme doeltreffendheid!

Ik ben helemaal hockeyminded geworden, dankzij ons geweldige WK-team en ik hoop vurig, dat ze gaan winnen, want ze zijn wat mij betreft de allerbesten!
Wat die mannen in Brazilië doen, doet er wat mij betreft dan geen sambabal meer toe!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 8 juni 2014


Geplaatst in de categorie: sport

3.0 met 2 stemmen 125Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
8 juni 2014
Ja, was mooi!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)