Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Dom ongeluk of oorlogsverklaring?

Wat is er tot nu toe zeker?

Het passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines en KLM, vlucht MH17, vloog op tien kilometer hoogte boven zeg nu maar gerust vijandelijk grondgebied. Alle vliegtuigen, die boven de zeven kilometer boven Oekraïne vliegen, worden ongemoeid gelaten, was de afspraak, maar die afspraak ligt nu in duigen.
Het vliegtuig was op weg naar Kuala Lumpur, maar ergens bij Donetsk is het onverwachts door een luchtdoelraket geraakt en in brand gevlogen. Het vliegtuig stortte recht naar beneden. Amerikaanse beelden bevestigen dat. De passagiers hadden geen schijn van kans en er zijn dan ook 298 onschuldige mensenlevens te betreuren, van wie er 154 Nederlanders zijn. Verder mensen van tien andere nationaliteiten. Alle luchtverkeer over Oekraïne is meteen omgeleid.

Wat gebeurde er op de grond?

Er stond een BUK-M1 raketsysteem van Russische makelij op scherp om Oekraïnische legervliegtuigen te traceren en neer te schieten. De pro-Russische separatisten waren gretig en raakten op drift, toen ze hoger dan normaal een groot vliegtuig signaleerden. Hun verrekijkers reikten niet zo ver, dat ze met zekerheid konden zien, dat het werkelijk om een Oekraïnisch legertoestel ging, maar omdat ze wat dronken door de wodka waren en furieus op het oprukkende, Oekraïnische leger, besloten ze zonder aarzeling een SA11- of SA17-raket af te schieten. Ze roken de overwinning al. Het zou hun kameraden een enorme boost geven. Ze zagen hoe er even later een groot vliegtuig neerstortte en nog later een enorme, zwarte wolk. Hun militaire leider twitterde meteen, dat ze een Oekraïnisch legervliegtuig hebben neergeschoten. Dat was op dezelfde plek, waar ze de Boeing 777 hebben neergeschoten. De vergissing werd pijnlijk duidelijk. Een hoge pief binnen de separatisten zei: 'Dan moeten jullie maar niet boven ons luchtruim gaan vliegen, we hebben jullie gewaarschuwd!'.

En wat nu?

De Boeing 777 is per ongeluk neergeschoten, zeggen de separatisten, maar is dat wel zo? En per ongeluk of niet per ongeluk, de humane ramp blijft hetzelfde! Bovendien is dat vliegtuig door mensenhanden neergeschoten en zullen diezelfde mensenhanden moeten boeten voor deze vreselijke en monsterlijke daad. Ze hebben gegokt met mensenlevens, die niets met hun onvrede te maken hadden. Als oliedomme blindgangers vuurden ze een luchtdoelraket de hoogte in. Als wanhopige, losgeslagen, manke schurken, die hun gestolen territorium steeds meer zien slinken. Ze zullen er alles aan doen om deze tragedie in de doofpot te stoppen. Dat ze de zwarte doos naar Rusland sturen, is op zich hoogst verdacht, ook als is dat normaliter de gang van zaken, in dit geval zou het eerlijker zijn om die zwarte doos naar Nederland te sturen, omdat het merendeel van de slachtoffers Nederlanders zijn. Rusland is nu niet bepaald het meest betrouwbaar.

Moeten we op oorlogspad?

Er zijn 154 landgenoten van ons vermoord door de pro-Russische separatisten. Daar ga ik van uit. Die separatisten zijn geen goed getrainde militairen, maar een stelletje ongeregelde barbaren. Dat de Russen hen zware tanks en raketinstallaties leveren, maakt hen medeplichtig aan deze verschrikkelijke vliegtuigramp.

Er gaan Nederlandse onderzoekers naar de rampplek en vele politieke hooggeplaatsten hebben er hun afschuw over uitgesproken, maar is dat voldoende? Die 298 mensen zijn door oorlogszuchtigen vermoord.
Mij lijkt het heel normaal en wenselijk, dat het Nederlandse leger in ieder geval gaat samenwerken met het Oekraïnische leger. Nederlandse troepen en wapens kunnen vandaag al richting Oekraïne gestuurd worden. Daar is me dunkt nu alle reden toe! Minister Hennis, er is sprake van luchtdoelschennis en de brute moord op 154 Nederlanders! Iedere terroristische daad, die zoveel slachtoffers zou maken, kan rekenen op een adequate vergeldingsactie. We zijn het aan de 298 kansloze slachtoffers verplicht om ze militair van repliek te dienen! Of is de onbarmhartige ravage, die ze hebben aangericht niet duidelijk genoeg?...

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 juli 2014


Geplaatst in de categorie: oorlog

2.8 met 4 stemmen 166Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 juli 2014
Ik geloof dat de afgekeurde slager Flipje Bloedworst onze krijgsmacht wel heel erg onderschat! Onze soldaten in Srebrenica hadden geen bevoegdheid om hun wapens te gebruiken, mits ze al bewapend waren. We hebben uitstekende commando's en mariniers. Bovendien kunnen we met onze F-16's heel wat raketinstallaties onschadelijk maken!... Op militair geweld met diplomatiek gezever antwoorden, is net zo slap en laf als jij reageert!...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
18 juli 2014
Naschrift: Inmiddels is het aantal omgekomen Nederlanders gestegen naar 192 mensen.
Naam:
Keurslager
Datum:
18 juli 2014
Militair van repliek dienen? Wie? Wij? Ben je wel goed bij je hoofd? Srebrenica al vergeten? Lust jij wel een plakje worst?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)