Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

We trappen in de stront van Poetin

Amerika en Europa hebben de Russische dwerg en kobold Vladimir Poetin een trap onder zijn kont gegeven door hem op te zadelen met economische sancties.
De wereldvredebedreiger Poetsenbakker overtroeft deze sancties door er gewoon aan tegensancties een schepje bovenop te doen. Dat was te verwachten van deze onvermurwbare stijfkop. Hij noemde de sancties tegen Rusland in strijd met de normen en waarden.

Wat hij met de Krim heeft gedaan en wat hij nu met Oekraïne dreigt te doen, moeten we volgens hem allemaal maar nobel en logisch vinden. Hij gaat zogenaamd zijn Russische broeders en zusters de helpende hand schenken. Kan de wereld ook meteen die vliegtuigramp weer vergeten, denkt hij. Heeft de wereld wel wat anders aan zijn kop om de ware daders van die misdaad te vinden en te veroordelen, denkt hij. Hij is superrijk en supersterk, maar dat is met zijn zigzag-politiek en zijn bijna barstende controledwang juist supergevaarlijk. Hij denkt dat hij de wereld naar zijn hand kan zetten en dat niemand hem werkelijk durft te stoppen.

Momenteel zijn er duizenden Russische militairen bij de grens van Rusland en Oekraïne opgetrommeld en worden er voorbereidende gevechtsoefeningen gehouden. Oekraïne lijkt een niemandsland te zijn, een speelbal van tsaar Hoeperdepoep, die als Rupsjenooitgenoeg zijn immense rijk nog meer wil uitbreiden. Onder het valse motto van humanitaire hulp aan Russische staatsburgers, klungelende separatisten, die met zijn uitgeleende raketinstallatie zijn wereldreputatie naar de verdommenis hebben geholpen. Hij zal nu wel even met sterke hand optreden en de wereld laten zien, dat die Oekraïense militairen pure fascisten zijn, onbetrouwbare piraten, die dat vliegtuigtragedie werkelijk op hun geweten hebben. Begin je in Oost-Oekraïne, dan ruk je natuurlijk ook op naar Kiev, waar het duivelse brein regeert, volgens hem.

Langs de Poolse, Tsjechische, Hongaarse en Roemeense grenzen worden ondertussen NAVO-troepen geïnstalleerd, voor het geval de Russische beer nog meer landhonger heeft en boer Poetin helemaal hoteldebotel raakt. Hij is op drift geraakt en het is de vraag of hij psychisch nog wel stabiel genoeg is om zijn land te regeren. Of regeert het Russische leger hem? Zien die getrainde vechtjassen eindelijk een kans om eens flink de beest uit te hangen? Is robotje Poetin een ongetalenteerde marionet?

Tijdens een televisie-interview met hem over de handelssancties zag je hem in een flits met zijn hoofd achterover slaan, een teken van zijn onverzettelijkheid en stoere kom-maar-op-houding. Zijn stugge grootheidswaanzin leidt tot een doorzichtige maskeringspoging van zijn oorlogsverklaring met Oekraïne. Hij is op oorlogspad en hij weet van geen wijken. Hij denkt dat wij zijn leugens niet door hebben. Hij liegt aan één stuk door. Dat is op zich al reden genoeg om hem als president van zo'n groot land niet meer te dulden. Het rare is dat 85% van de Russen het eens is met hem, tenminste volgens de staatstelevisie. Allemaal opgeklopte propaganda. Ik wed dat er veel meer mensen als de edele dames van Pussy Riot in omloop zijn!...

Feit is wel degelijk dat wij als gewone aardlingen de hoog opgevoerde machtspolitiek van geboefte zoals Poetin niet kunnen begrijpen, omdat wij nederiger in het leven staan en omdat wij niet bereid zijn om medemensen te vermoorden uit hebberig eigenbelang. Wij verzinnen geen leugens over andere mensen om hen daarna zogenaamd rechtvaardig te vermoorden. De pot verwijt de ketel, dat hij zwart ziet. Een ideaal spreekwoord om die Russen en Oekraïners te ontmaskeren. Rijken tegen armen heeft in de wereldgeschiedenis al zo vaak tot zinloos bloedvergieten geleid. Dolle honden bijten elkaar blindelings in de nek. Je kunt ze nauwelijks tegenhouden, laat ze maar uitrazen, ook al is hun overlevingsmethode gruwelijk.

Misschien moeten we er ons maar niet mee bemoeien en de brandhaard vanzelf laten uitdoven. Redders maken slachtoffers en redders kunnen weleens de onterechte lading krijgen. Laten we maar op gepaste wijze buiten schot blijven en pas ingrijpen, wanneer onze grenzen worden geschonden. Om een oorlog op grote schaal te voorkomen, want misverstanden zijn gauw gemaakt. Ik vind die wederzijdse sancties een afleiding van waar het om gaat en totaal onzinnig.

Kijk, Poetin is geen schijtlaars en een wereldstrateeg om rekening mee te houden, ook al straalt hij van nature de gebeten hond uit en dweept hij met zijn op niets gebaseerde zieligheidslook. Allemaal bewuste maskerade om zijn hebberige doelen te bewerkstelligen.

Er is volop stront aan de knikker van Poetin en daarom kunnen we maar beter niet met hem gaan knikkeren. Hij laat overal dikke drollen achter, waar we maar beter met een wijde boog omheen kunnen gaan. Of zoals ik eens kort, maar krachtig dichtte:

Rusje, niet met wapens, maar met lippen kus je!

Schrijver: Joanan Rutgers, 7 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: oorlog

1.0 met 1 stemmen 64Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)