Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Mijn lievelingssong van The Neville Brothers

Voor de oprichting van de band The Neville Brothers had Arthur Neville succes met zijn band The Hawketts, waarin Charles Neville als saxofonist meespeelde. In 1954 had The Hawketts een hit met 'Mardi Gras Mambo'. Daarna richtte Arthur The Meters op en in 1977 speelde Cyril Neville mee. In 1966 had Aaron Neville een solo-hit met 'Tell It Like It Is'.

Charles toerde met een reizende variétéshow en daarna speelde hij in café 'Dew Drop' in New Orleans. Hij zat bij de marine en daarna raakte hij in Memphis bevriend met de legendarische B.B. King. Hij studeerde aan de Universiteit van New Orleans en hij ging weer toeren. Hij was verslaafd aan de heroïne en hij belandde diverse keren in de gevangenis. In New York City speelde hij met de zanger Johnny Taylor en de soulzanger Clarence Carter.

De ouders van de broers Neville wilden graag, dat hun zoons samen een muziekgroep gingen vormen. In 1977 is in New Orleans The Neville Brothers opgericht. Ze kregen een contract bij Capitol, maar toen hun eerste album flopte, hadden ze drie jaar geen contract.

De zanger is: Aaron Neville
de saxofonist: Charles Neville
de conga's speler: Cyril Neville
de pianospeler: Arthur Neville
en later kwam Ivan Neville erbij

Bette Midler vond hen te gek en ze kregen een contract bij A&M. In 1981 verscheen het album 'Fiyo On The Bayou', maar ook dat kreeg een matig onthaal. Hun achtergrondzangeres was niemand minder dan de moeder van Whitney Houston, Cissy Houston, die ook de achtergrondzangeres van Elvis Presley, Mahalia Jackson en Aretha Franklin was.

A&M haakte enkele jaren af, maar in 1989 was het goed raak en verscheen het album 'Yellow Moon', geproduceerd door Daniel Lanois. Hoogstwaarschijnlijk zal dit hoogtepunt nooit meer worden overstegen en persoonlijk vind ik het intense anti-oorlogslied 'With God On Our Side' het meest indrukwekkend en diep, diep ontroerend. Het lied is geschreven door Bob Dylan en het vertelt o.a. hoe hij geleerd heeft om zijn hele leven de Russen te haten, want een volgende oorlog zou tegen de Russen zijn, hij moest voor hen bang zijn en hen haten, voor hen wegrennen en voor hen schuilen en dat alles dan accepteren met God aan zijn zijde. Alsof God niet aan de zijde van de Russen zou zijn! Puur godsmisbruik. Zelfs als de wereld met één druk op een fatale knop de wereld om zeep helpt, dan nog moet je geen vragen stellen, omdat God aan jouw zijde is, zegt Dylan cynisch. Natuurlijk een hyperbool, die ons allen wil doordringen van wereldwijde godsdienstwaanzin, die vaak een reden tot massale mensenmoord blijkt, kijk alleen maar even naar de helse I.S.-killers. Die hellebloedhonden hebben nu ook al een Amerikaanse journalist onthoofd! Dat heet moordlust en dat is werkelijk des duivels. Bovendien is hun Allah/God geen knip voor de neus waard, want een ordinaire, wraakzuchtige oorlogsgod, die zoveel mogelijk mensenoffers eist. Achterlijke nazaten van goddelozen, die nog mensen offerden om de Godenwereld mild te stemmen, om de Godenwereld voorspoed af te dwingen. Als ze in de spiegel durven kijken, zouden ze zichzelf letterlijk dood schrikken, maar ze zijn zozeer afgestompt, dat geen enkele reflectie nog vat op hen heeft. Ze zijn te laf om suïcide te plegen, hoewel hun bloeddorstige misdaden daar alle reden toe geven, liever wanen ze zichzelf heldhaftige roofdieren, terwijl echte roofdieren enkel doden om te eten en zij enkel doden om te doden! Hun streng-islamitische doodscultuur kan de pot op en we trekken hun giftige diarree met alle liefde door. Deze zielloze gifslangen zijn het absoluut niet waard om nog langer op aarde rond te krioelen en toe te slaan. Soms is het klip en klaar duidelijk, dat bepaalde mensen God niet aan hun zijde hebben!...

Dylan vervolgt: Je moet zelf beslissen of Judas Iskariot, die Christus Jezus met een kus verraadde, God aan zijn zijde had. Als God aan onze zijde is, dan zal Hij de volgende oorlog doen stoppen! Jezus houdt van mij, dat weet ik tenminste zeker!...


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=IKg50VhlvaE

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

1.0 met 2 stemmen 1.721Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)