Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

We Are The Fallen - Bury Me Alive

De gothic metal band We Are The Fallen is in 2009 opgericht door Ben Moody, die ook de mede-oprichter van Evanescence was. Ben is zanger, songwriter en gitarist. De andere leden zijn: Rocky Gray, drummer/gitarist, John LeCompt, gitarist/zanger, Marty O'Brien, basgitarist en Carly Smithson, zangeres.

Carly is geboren op 12 september 1983 in Dublin. Op haar tiende verscheen haar CD 'Carly's Christmas Album'. Op haar veertiende zijn haar ouders gescheiden. Op haar vijftiende ging ze met haar vader Luke Hennesy naar Amerika. Ze trouwde met de tattoo-artiest Todd Smithson en ze woonden in Marietta, waar zij in een Ierse bar werkte. In 2005 zijn ze naar San Diego verhuisd, waar Todd een tattooshop opende, en in 2007 deed zij mee aan American Idol.

Op 10 mei 2010 verscheen het debuutalbum 'Tear The World Down', met o.a. 'Bury Me Alive', 'I Am Only One', 'St. John' en 'Samhain'. Dit album verscheen bij de platenlabel Universal Republic, die ook Amy Winehouse had uitgegeven. Op 27 mei 2011 werd de band door Universal Republic gedumpt. In 2012 stopte U.R. en op 30 september 2012 kregen Carly en Todd hun dochter Olivia Mabel.

'Bury Me Alive' gaat over een verbroken liefdesrelatie. De vrouwelijke hoofdpersoon voelt zich levend begraven door haar ex-man. Vanuit het raampje in haar doodkist kijkt ze vol verdriet en wanhoop naar de nabestaanden. Onder hen bevindt zich een vrouw in het zwart, die haar gezicht tenslotte van achter haar voile laat zien. De hoofdpersoon klimt dan uit het graf en ze sleurt die andere dame met haar mee het graf in. Een laatste shot toont, dat de hoofdpersoon haar ogen weer opent. Die vrouw in het zwart is het deel in de hoofdpersoon zelf, die het melodramatisch toelaat om levend begraven te worden, een oerangst van bijna iedereen. Ragfijne, psychologische diepgang, meesterlijk gezongen en met een professionele videoclip.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 2 stemmen 36Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)