Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ed Sheeran - The A Team

Edward Christopher Sheeran is geboren op 17 februari 1991 in Halifax. Hij is Iers-Engels en in zijn jeugd verhuisde hij naar Framlingham, waar hij gitaar leerde spelen. Hij zat op de Thomas Mills High School en hij schreef in die tijd zijn eigen liedjes.

In 2005 verscheen zijn debuut-EP 'The Orange Room'.
In 2006 verscheen zijn debuutalbum 'Eponiem' en in 2007 zijn album 'Want Some?'. In 2008 verhuisde hij naar Londen, waar hij kleine optredens gaf. In 2009 had hij zelfs 312 optredens.

Hij ging op tournee met de muzikant Jack Allsop en met de rapper Elliot John Gleave. In 2010 verscheen de EP 'Loose Change', met zijn debuutsingle 'The A Team'. De videoclip kostte slechts 20 pond en dat is voor niets als je het indrukwekkende resultaat ziet.

In april 2010 ging hij naar Los Angeles, waar hij de zanger/acteur/komiek Jamie Foxx ontmoette. Bij Jamie thuis nam hij diverse nummers op. Doordat Elton John zijn talent erkende, werd hij een internationale bekendheid.

In 2011 verscheen zijn EP 'Nooberanen Project', in samenwerking met grime-artiesten. Door het succes van deze EP tekende hij een contract bij Asylum Records. Andere artiesten bij dat platenlabel waren o.a. John Lennon, Linda Ronstadt, Joni Mitchell, Glen Frey (The Eagles), Bob Dylan en Emmylou Harris.

Zijn nummer 'I See Fire' schreef hij voor de speelfilm 'The Hobbit'. Op 3 november 2014 geeft hij een uitverkocht concert in de Ziggo Dome.

'The A Team' gaat over een zwerfster, die straatkranten verkoopt en steeds verder afzakt. Ze slaapt/waakt op de grond voor dure kledingwinkels en door geldgebrek besluit ze haar lichaam te verkopen. Die mechanische seks holt haar zo uit, dat ze aan de harddrugs verslaafd raakt. Tenslotte overlijdt ze op een parkbank aan een overdosis. De mooiste, literaire zin uit dit tragische lied is:

'It's too cold outside for angels to fly!'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 11 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

4.3 met 3 stemmen 79Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
10 november 2014
Nee, beste Fred, ik heb nergens aandelen in en ik ben welzeker financiëel gezien armer dan jij (dus wees gerust), maar daarentegen wel zielsgelukkig. Hoe vind je trouwens de empathische, niet materialistische reactie van Gabriëla?...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
12 oktober 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Een van de mooiste liedjes ooit gemaakt over heroïnehoertjes. Gruwelijk mooie tekst en de muziek is prachtig.

Er zit nog een schrijnende hoop in de laatste zin van het liedje, wellicht tegen beter weten in, omdat de strijd tegen heroïne nauwelijks te winnen is.

It's too cold
For angels to fly
Angels to fly
To fly, fly
Or angels to die
Naam:
Fred
Datum:
12 oktober 2014
Heb jij aandelen in Wikipedia ?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)