Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Sia Furler - Chandelier

Sia Kate Isobelle Furler is geboren op 18 december 1975 in Adelaide. Haar vader is een muzikant en haar moeder is een zangeres/kunstdocente.

Op haar 17-de was ze de zangeres van de jazz-funk band Crisp. Met die band maakte ze twee albums. Op haar 18-de studeerde ze af aan de Adelaide High School.

Haar eerste geliefde Dan overleed in Londen door een verkeersongeluk. Op haar 21-ste verscheen haar solo-debuutalbum 'Onlysee'. In 2001 verscheen het tweede album 'Healing Is Difficult'.

In 2004 verscheen 'Colour the Small One'.
In 2008 'Some People Have Real Problems'.
In 2010 'We Are Born'. Ze is biseksueel. In 2010 trouwde ze met Jocelyn Rachel Samson. Inmiddels zijn ze gescheiden.

En in 2014 verscheen '1000 Forms of Fear', met het hoogst geniale en verbijsterend schone nummer 'Chandelier'. Dit lied gaat over de dunne lijn tussen feesten en zelfvernietiging, de schittering en vermoeienis van feestende meisjes.

In de bijzonder knappe videoclip figureert de toen elf-jarige danseres/actrice Maddie Ziegler, die werkelijk vol vuur en expressie danst.

Sia heeft last van depressies en ze had suïcidale plannen. Ze was verslaafd aan alcohol en pijnstillers. Ze lijdt aan de ziekte van Graves, lethargie en paniekaanvallen. Op 2 augustus 2014 is ze getrouwd met de filmmaker Erik Long.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.3 met 3 stemmen 258Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
19 oktober 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
De muziek is prachtig, maar wat fascineert is de ongelooflijke dansperformance van het elfjarige meisje Maddie Ziegler. Ik heb nog even naar een interview met haar gekeken. Bijzonder vroegwijs, en dat zie je in haar dans terug. Eind september werd ze twaalf. Een zeldzaam talent, waar we ongetwijfeld nog veel van gaan horen en zien.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)