Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Cat Power - Lived in Bars

De popzangeres Charlyn Marie Marshall is geboren op 21 januari 1972 in Atlanta. Haar artiestennaam is Cat Power. Haar vader Charlie is blues muzikant/pianist en Jehovah-getuige.

In haar kindertijd zijn haar ouders gescheiden en haar moeder hertrouwde. Ze leerde zichzelf gitaar spelen. Van haar 16-de tot haar 24-ste had ze geen contact met haar moeder. Het contact is nog steeds slecht.

Een vriend van haar overleed door een overdosis heroïne en haar beste vriendin overleed door aids. Ze besloot om naar New York te gaan, waar ze de drummer van Sonic Youth, Steve Shelley, ontmoette, die haar stimuleerde om een album op te nemen.

In 1995 verscheen haar debuutalbum 'Dear Sir', met Steve als drummer en Tim Foljahn als gitarist. In 1996 verschenen 'Myra Lee' en 'What Would the Community Think'. Dat laatste album verscheen bij Matador Records van Chris Lombardi. De rest van haar albums ook.

Van 2001 tot 2003 had ze een relatie met het model Daniel Cury. Ze had depressies en ze was zwaar aan de sterke drank en de harddrugs. In 2006 was ze psychotisch en suïcidaal en had ze een instorting, waardoor ze op een psychiatrische afdeling terecht kwam, waar ze het maar een week uit hield.

Van 2006 tot 2012 had ze een relatie met de acteur Giovanni Ribiri, een scientoloog. In 2012 trouwde hij met Agyness Deyn, fotomodel en zangeres. Charlyn ontdekte, dat ze angio-oedeem heeft.

Op haar zesde album 'You Are Free' staat het nummer 'I Don't Blame You', wat ze voor Kurt Cobain heeft geschreven, na zijn zelfdoding.

Haar nummer 'Lived in Bars' staat op haar zevende album 'The Greatest'. Het is vanzelfsprekend autobiografisch en de videoclip is voor de verandering optimistisch en feestelijk. De nauwelijks zichtbare, depressieve ondertoon zit in de redenen van het artificiële feestgedruis.

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.3 met 3 stemmen 58Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)