Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Autobiografie (voor wie het interesseert)

Sinds ik mijn Jennifer heb leren kennen ben ik gelukkig. Ik ben nogal een vreemde man. Ik dans niet in het rijtje mee. Ik zeg eerder nee dan ja. In mijn jonge jaren ben ik naar de States gegaan opzoek naar geluk. Ik dacht bij mezelf dat dat wel een goede oplossing zou zijn voor mijn levensvragen. Een andere wereld, een andere cultuur. Daardoor heb ik ontdekt dat ik mij overal gelukkig kan voelen zolang ik mijzelf maar trouw blijf en mijn principes nooit verraad. Ik heb een tijd mogen wonen bij the Cherokee Nation. Een geweldig volk waar ik veel van heb geleerd. Ik ben er trots op dat zij mij als een deel van hun geaccepteerd hebben. Ashani heeft mij veel zo niet alles geleerd.

Ik ben een tijd danser geweest. Na mijn afgang in het American Football raadde mijn toenmalige coach mij aan om danser te worden. Ik was lenig en had nergens angst voor. Ik zweefde als het ware over het podium. Ik heb vroeger een fantastische vouw leren kennen. Cassandra is haar naam. Met haar heb ik een mooie dochter. Jamie Leigh. We zijn tien mooie jaren bij elkaar geweest. Toen had Cassandra ineens andere ideeën. Ik ben nu niet meer kwaad op haar. Ze heeft Jamie Leigh zelfs toestemming gegeven om weer contact met mij op te nemen.

En nu ga ik trouwen met Jennifer. Normaal gesproken moet de man de vrouw ten huwelijk vragen. Maar bij ons is niets normaal. Zij heeft mij ten huwelijk gevraagd. En ik heb ja gezegd. Zij was in haar jonge jaren Police Officer in een grote stad. Op een dag braken er rellen uit en werd zij in een hoek gedreven door drie mannen. Die drie mannen hebben haar totaal in elkaar getrimd. Ze heeft drie dagen gevochten voor haar leven op de intensive care van het ziekenhuis. Toen God bepaalde dat ze haar leven mocht behouden is ze uit de Force gestapt. Nu nog, na twintig jaar heeft ze zeker een keer per week een enorme nachtmerrie en beleefd ze dat hele gebeuren opnieuw. Ik moet haar dan in mijn armen nemen en laten uithuilen. Het komt er dan met schokken uit. Twintig jaar later. Sinds ik Jennifer heb leren kennen heb ik meer respect voor politieagenten. Ik weet nu wat zij moeten meemaken.

En nu ben ik hier. Te oud om te dansen maar niet te oud om verhalen te vertellen. Of men mij nu geloofd of niet. Het zal mij worst wezen. Ik ben nu eenmaal niet die doorsnee cornflakes boy. Ik ben al lang geleden naar die andere kant gegaan. Omdat ik wilde leven en niet geleefd wilde worden. Gebeurt dit nu echt? Zingt die roodharige met de groene ogen. You bet your sweet ass zal mijn eeuwige antwoord zijn.

Schrijver: aqua, 2 november 2014


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.5 met 4 stemmen 134Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Wat fijn dat je weer contact met je dochter hebt. En wat leuk dat je gaat trouwen!

Ik hoop dat Jennifer nog wegen mag vinden die haar zware trauma kunnen verzachten. Er zijn de afgelopen jaren nieuwe therapieën ontwikkeld voor PTSS, die kunnen wellicht nog wat verlichting geven. Maar er zijn zware of gecompliceerde trauma's die een mens met zich mee blijft dragen. Ik vind het mooi dat men nu, naast blindengeleide honden ook honden opleidt om mensen met trauma's te helpen. Toen ik las dat iemand schreef dat die honden niet nodig waren, want met EMDR zouden immers alle trauma's verholpen kunnen worden, toen werd ik daar echt boos om. Want ik weet helaas uit ervaring dat dit niet het geval is.

Ik wens je een liefdevol huwelijk met Jennifer en nog vele mooie jaren ook met je dochter Jamie Leigh.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 november 2014
Je pseudoniem 'aqua' suggereert dat je vloeibaar bent en misschien een aanhanger van het aquarius-tijdperk. Ik zie geen duidelijke reden om aan te nemen, dat je ons bedriegt. Of je moet zo ongelukkig met je eigen leven zijn, dat je er een mooier leven voor in de plaats verzint. Je zegt dat je 'te oud om te dansen' bent en dat die trip naar de States 'al lang geleden' is. Dan zou je best wel eens in de zestig kunnen zijn. En hoe gaat het inmiddels met Jennifer? Is ze nog steeds niet in behandeling?...
Naam:
J.de Groot
Datum:
2 november 2014
Ik zie het licht...geen twijfel nu!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)