Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

nachtmerrie

Ik lag in bed en droomde

Ik was zenuwachtig. Ik stond in het havengebied te wachten op de gevaarlijkste persoon die ik kende. Ik nam mijn Stetson hoed af en wreef door mijn met brillantine besmeurd haar. Ik nam een Chesterfield sigaret en ontvlamde mijn Zippo aansteker. Zelfs de ratten keken mij aan met een blik van medelijden toen ik bij het pakhuis stond te wachten op de Dame. Eindelijk kwam de Dame. Ik hoorde het klikken van haar hakken al lang voordat zij uit de mist opdoemde. Ze had haar hand in haar rechterzak van haar jas waar zij ongetwijfeld haar zesklapperige vriend omarmde. Ze was niet blij met me omdat ik niet met haar wilde samenwerken. Ze haalde met een minachtende blik haar vriendje uit haar jaszak en drukte met een glimlach af....
Ik schrok wakker en was blij dat ik droomde. Nadat ik naar het toilet was geweest ging ik weer slapen.

De dansende dwerg reed tegen mij aan terwijl hij me met een uitdagende blik bleef aanstaren. Het kereltje danste en danste. Ik zou hem zo een kilometer weg kunnen schoppen maar iets weerhield mij. Zijn ogen lachten mij gebiologeerd uit. Hij daagde mij uit. Terwijl de monotone bas zijn treurige tonen bleef bonken. Die kleine klootzak. Mijn minachting voor dat gedrocht is hier niet uit te drukken. En hij wist dat. Hij speelde daarmee en was daarmee mijn eigen demon. Hij grijnsde terwijl hij tegen mij aan bleef rijden.

Toen ik wakker schrok zag ik tot mijn ontsteltenis dat het pas drie uur in de nacht was.

De kale grijnsde demonisch terwijl hij langzaam zijn pistool uit de holster trok. Hij deelde mij mee dat ik hem nooit had mogen besodemieteren en drukte af. De clown zonder zelfkennis die in het publiek zat applaudisseerde zijn handen blauw. Hick senior had de pest in omdat de kale hem voor was geweest terwijl zus Hick kreunde bij het zien van zoveel erotiek begeleid door neef Hick die een condoom met aardbeiensmaak over zijn hoofd had getrokken, zijn favoriete smaak, het gebeuren begeleidend fiddelend op zijn fiddel.

Toen ik wakker schrok had ik mijzelf beloofd nooit meer verhalen te schrijven. Maar in de avonduren kreeg ik ideeën over en nieuw personage genaamd gekke Gerrie. Voordat ik het wist zat ik weer te typen en was ik mijn volgende nachtmerrie aan het voorbereiden.

Ik kan het nu eenmaal niet laten.

Schrijver: aqua, 15 november 2014


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.4 met 5 stemmen 195Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
15 november 2014
Gekke Gerrie, geschreven door "Gekke Gerrit"
zal me wat worden dan!...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
15 november 2014
Een mooie balans tussen absurde dromen en de realiteit. Spannend gebracht. Ik geloofde even in je eerste droomverslag. Weet je dat je altijd jezelf uitbeeldt in alle droomkarakters?... Weet je dat Frederik van Eeden een dromendagboek bij hield? De diepgang van onze dromen is de bron van onze literaire werksels. Alle roesmiddelen beamen deze onweerlegbare conclusie. Droomtaferelen zijn de allerdiepste zieleroerselen. Ga zo door, Aqua, want je bezingt het collectief onbewuste en dat kan niet genoeg gedaan worden, vooral omdat deze wereld voor een groot deel met afgestompte, atheïstische, artistiekloze oorlogszoekers/oorlogsvoerders is bevolkt!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)