Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Amy Macdonald - Dancing In The Dark

De popzangeres Amy Macdonald is geboren op 25 augustus 1987 in Bishopbriggs. Ze zat daar op de High School en vanaf haar vijftiende deed ze akoestische optredens in cafés en koffiehuizen in en rond Glasgow, o.a. in de Brunswick Cellars in de Sauchiehall Street. Ze is autodidactisch en haar vader leerde haar gitaar spelen.

Amy is beïnvloed door de popgroepen Travis, The Libertines en The Killers. Ze werd ontdekt door de songwriters Pete Wilkinson en Sarah Erasmus. Ze heeft eerst negen maanden lang demo's opgenomen in de huisstudio van Pete. Daarna tekende ze een contract met Vertigo Records.

In 2007 verscheen haar debuutalbum 'This Is The Life', met de wereldberoemde titelsong. Ze zong over haar overleden grootouders, de acteur Gerard Butler, de ex-voetballer Steve Lovell en Michael Jackson. 'Left That Body Long Ago' gaat over haar oma, die Alzheimer had. In 2010 verscheen haar tweede album 'A Curious Thing' en in 2012 het derde album 'Life In A Beautiful Light', met haar hit 'Slow It Down'.

Van 2008 tot juni 2012 was Amy verloofd met Steve Lovell.

Ik vind met name haar cover-uitvoering van 'Dancing In The Dark' van Bruce Springsteen zeer indrukwekkend. Ze zingt het meer ingetogen dan The Boss, maar haar altstem komt verbazingwekkend helder uit de verf. Ik bedoel de uitvoering met een voltallig orkest, waarbij ze eerst een voorwoord doet in dat typische, kippevel gevende, Schotse accent. Let ook eens op haar beeldschone jurk.

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 november 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

5.0 met 1 stemmen 114Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 november 2014
'Who's that girl?', zong Madonna ooit. Ik vraag me ook af wie Gabriëla is. Ze verbaast/verbluft me met haar hoogst intelligente reacties. Ze lijkt wel mijn meerdere te zijn. Ik krimp ineen. Dat mag wat mij betreft, geen enkel bezwaar. Meer en meer raak ik behekst door haar supervisie. Misschien moet ik mijn hele hebben en houden maar volop aan haar overgeven. Is ze mijn beschermengel?...
Stil, jawel, ze is dat, fluister haar naam met de grootste eerbied. Ik vlij mijn foetushouding diep in haar hoogst beschermende en voedende borsten-voeding en -veiligheid.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
18 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Wat een aparte en prachtige uitvoering van deze overbekende hit van Bruce. Je hoort haar mooie Schotse accent het hele lied door, wat het een heel andere sfeer geeft dan het origineel. Ze heeft een verrassend mooi donker geluid, wat zeer aangenaam klinkt, met een nauwelijks binnen te houden passie, die met Schotse waardigheid het publiek betovert. Zeer de moeite van het beluisteren en bekijken waard. En ja, mooie jurk, kunstwerkje, wellicht niet te vinden in de rekken van Hema.

Ook toepasselijke tekst van het liedje voor deze schrijverssite:
I'm sick of sitting 'round here trying to write
This book
(I need a love reaction
Come on now baby gimme just one look)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)